NTI Gymnasiet Örebro

Våra program

Teknikprogrammet

  • Informations- och medieteknik
  • Design- och produktutveckling

Är du nyfiken på hur teknik kan användas för att skapa ett smartare och mer hållbart samhälle? Här står innovation som löser verkliga problem på agendan. Teknikprogrammet är ett av gymnasiets bredaste program som öppnar upp för många karriärvägar. Det
passar dig som vill lära dig om teknik och
programmering och siktar mot ett ingenjörsyrke. I vårt makerspace får du möjligheten att lösa tekniska utmaningar tillsammans med likasinnade, och efter dina tre år kan du läsa vårt tekniska fjärde år (TE4) som leder till en gymnasieingenjörsexamen.

El- och energiprogrammet

  • Dator- och kommunikationsteknik

På vårt populära el- och energiprogram har vi fullt fokus på IT och nätverk. Programmet är yrkesinriktat och passar dig som gillar datorer och programmering. Du kommer få genomföra praktiska labbar, vara ute på praktik (APL) och arbeta i skarpa IT-projekt. Under utbildningen har du också möjlighet att ta certifikat inom t.ex. Microsoft, vilket ger dig bra meriter inför arbetslivet. Efter utbildningen kan du börja jobba direkt som bland annat nätverkstekniker eller IT-support.

Estetiska programmet

  • Estetik och media

Här får du skapa allt från grafisk design till rörlig bild och ljud med hjälp av moderna digitala verktyg. En stor del av programmet är praktiskt och du kommer få jobba i
spännande projekt tillsammans med andra. Fokus är på att utveckla ditt kreativa uttryck och du får öva på hur du kan kommunicera genom olika digitala medier. Du kan även testa dina idéer, bygga prototyper och driva egna projekt i vårt makerspace och fotostudio som du har tillgång till.

ADRESS

NTI Gymnasiet
Karlsgatan 30
703 41 Örebro

Telefon: 019-44 64 60

Program

Teknikprogrammet
Informations- och medieteknik
Design- och produktutveckling

El- och energiprogrammet
Dator- och kommunikationsteknik

Estetiska programmet
Estetik och media