Bråvallagymnasiet

Norrköpings modernaste och mest kompletta yrkesgymnasium!

På våra nästan 29 000 kvadratmeter undervisningsyta har vi samlat det absolut bredaste utbudet av yrkesprogram och inriktningar i Norrköping. Våra lärare har lång erfarenhet i undervisning inom sitt yrke. Vi har även ett etablerat samarbete med lokala företag och våra inriktningar är branschrekommenderade.

Under Ditt första år som elev på Bråvalla provar du alla inriktningar som erbjuds på respektive program, det gör att du är väl förberedd till ditt inriktningsval inför år 2.

APL - ArbetsPlatsförlagt Lärande
APL, eller praktik som det också kallas, är en viktig del av utbildningen. Alla våra program har egna APL-samordnare som säkerställer att Du får en praktik med kvalitet. Under år 3 finns även möjlighet till utlandspraktik genom vårt samarbete inom Erasmus-projektet.

Hos oss får Du en yrkesexamen och en riktigt bra möjlighet till framtida anställning. Alla våra inriktningar är framtagna i nära samarbete med lokala företag och branscher. Elever som gått våra utbildningar är mycket efterfrågade hos företagen och nästan alla våra elever får jobb direkt efter skolan!

Om du vill så har Du även möjlighet att plugga vidare på yrkeshögskola efter Din examen.

Vi erbjuder fem nationella yrkesprogram: Bygg och anläggning, El och energi, Fordon och transport, Industriteknik samt VVS och fastighet.

Utöver nationella yrkesprogram erbjuder vi även Introduktionsprogram i form av yrkesintroduktion, en utbildning som skapar motivation då du kombinerar yrkesämnen med kärnämnen.

Välkommen att bli en del av Bråvallagymnasiet Du också!

ADRESS 
Bråvallagymnasiet
Hangargatan 14, 602 09 Norrköping

Program

Anpassad gymnasieskola
Programmet för fordonsvård och godshantering
Programmet för fastighet, anläggning och byggnation

Lärling
Bygg- och anläggningsprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet

Riksrekryterande utbildning
Svetsutbildning

LIU (lokal idrottsutbildning)
Ishockey