Ronneby Flygteknikutbildning

GER STORA MÖJLIGHETER FÖR DEJ SOM ÄR TEKNIKINTRESSERAD TJEJ ELLER KILLE!

Gymnasieskolan Knut Hahn är en kommunal skola som funnits i fyrtio år. Under de här åren har vi samlat på oss mängder av erfarenhet och kunskap kring utbildning och lärande. Vi vet också hur viktigt det är att du som elev är med och påverkar. På Knut Hahn vill vi vara skolan som öppnar nya möjligheter för våra elever. Vår skola ska öppna dörrar.

FLYGTEKNIK ÄR MEKANIKENS FINRUM
Avancerad teknik, noggrannhet och stort säkerhetstänkande är väsentligt i jobbet. Det är flygmekaniker och flygtekniker som ser till att flygplan och helikoptrar underhålls och repareras på rätt sätt. Det handlar om att förebygga – att åtgärda innan någonting händer. Det är jobb som kombinerar teoretisk kunskap med praktiskt arbete. Av det skälet har skolan egna lokaler, hangar och flygfarkoster vid flygplatsen i Kallinge. Flygteknikutbildningen är det tekniskt mest avancerade programmet på gymnasienivå. Efter godkänd utbildning på det treåriga gymnasieprogrammet är du flygmekaniker. Programmet har riksintag och är en yrkesförberedande utbildning där du också kan välja att läsa till en grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmet. Utbildningen är även
certifierad mot det europeiska regelverket EASA, vilket innebär att man efter genomförd och godkänd utbildning kan erhålla en certifiering som gäller inom hela Europa.

FÖRSVAR
Du kan välja att jobba som flygmekaniker inom det militära flyget. Behovet av personal med flygteknisk utbildning är stort.

CIVILFLYG
Du kan även satsa på vidareutbildning till civil flygtekniker. För att bli civil flygtekniker går du ytterligare två år på Yrkeshögskola, varvid du efter godkänd utbildning och certifiering kan arbeta med flygteknik över stora delar av världen.

INDUSTRI
Utbildade flygmekaniker är eftertraktade inom många olika områden. Möjligheterna att få jobb på hemmaplan är goda.

BRA TID I ”FLYGSTADEN RONNEBY”
Gymnasietiden är inte enbart studier. I Ronneby kan du också få en bra fritid. Ronneby är en liten trevlig kuststad där flyget alltid varit en viktig del – du kommer till en stad med flygkultur! På vårt internat så har du boende och mat ordnat på ett bra sätt. Du bor i eget rum med kyl/frys, diskbänk, dusch och toalett. Där finns studierum och gemensamhetsutrymmen. Aktiviteter planeras av skolans fritidsledare tillsammans med de boende.

ADRESS

Ronneby Flygteknikutbildning
Hangar 82
Värperydsvägen
372 50 Kallinge

Gymnasieskolan Knut Hahn
Blasius Königsgatan 27
372 35 RONNEBY

Telefon: 0457-61 89 60

Program

Flygteknikprogrammet med riksintag

INRIKTNINGAR (väljs för år 2)
Flygplansteknik
Helikopterteknik