Ronneby Flygteknikutbildning

GER STORA MÖJLIGHETER FÖR DEJ SOM ÄR TEKNIKINTRESSERAD TJEJ ELLER KILLE!

Gymnasieskolan Knut Hahn är en kommunal skola som funnits i fyrtio år. Under de här åren har vi samlat på oss mängder av erfarenhet och kunskap kring utbildning och lärande. Vi vet också hur viktigt det är att du som elev är med och påverkar. På Knut Hahn vill vi vara skolan som öppnar nya möjligheter för våra elever. Vår skola ska öppna dörrar.

FLYGTEKNIK ÄR MEKANIKENS FINRUM
Avancerad teknik, noggrannhet och stort säkerhetstänkande är väsentligt i jobbet. Det är flygmekaniker och flygtekniker som ser till att flygplan och helikoptrar underhålls och repareras på rätt sätt. Det handlar om att förebygga – att åtgärda innan någonting händer. Det är jobb som kombinerar teoretisk kunskap med praktiskt arbete. Av det skälet har skolan egen hangar med egna flygfarkoster vid flygplatsen i Kallinge. Flygteknikutbildningen har riksintag och är det tekniskt mest avancerade programmet på gymnasienivå. Utbildningen är certifierad mot det europeiska regelverket, EASA, vilket gör att du efter genomförd och godkänd utbildning kan erhålla en certifiering som flygmekaniker som gäller inom hela Europa. Du kan även välja att läsa vidare till Flygtekniker, då går du ytterligare två år på vår Yrkeshögskola varefter du efter godkänd utbildning och certifiering får ytterligare möjligheter på en internationell arbetsmarknad.

FÖRSVAR
Du kan välja att arbeta som flygmekaniker eller flygtekniker inom det militära flyget. Behovet av personal med flygteknisk utbildning är stort.

CIVILFLYG
Du kan även söka dig till den civila flygmarknaden där du kan arbeta med flygteknik över stora delar av världen, framförallt om du läst vidare till flygtekniker.

INDUSTRI
Utbildade flygmekaniker är eftertraktade inom många olika områden. Möjligheterna att få jobb på hemmaplan är goda.

BRA TID I ”FLYGSTADEN RONNEBY”
Gymnasietiden är inte enbart studier. I Ronneby kan du också få en bra fritid. Ronneby är en liten trevlig kuststad där flyget alltid varit en viktig del – du kommer till en stad med flygkultur! På vårt internat så har du boende och mat ordnat på ett bra sätt. Du bor i eget rum med kyl/frys, diskbänk, dusch och toalett. Där finns studierum och gemensamhetsutrymmen. Aktiviteter planeras av skolans fritidsledare tillsammans med de boende.

ADRESS

Ronneby Flygteknikutbildning
Hangar 82
Värperydsvägen
372 50 Kallinge

Gymnasieskolan Knut Hahn
Blasius Königsgatan 27
372 35 RONNEBY

Telefon: 0457-61 89 60

Program

Flygteknikprogrammet med riksintag

INRIKTNINGAR (väljs för år 2)
Flygplansteknik
Helikopterteknik