Rid & Djursjukvårdsgymnasiet

Unika gymnasieutbildningar för dig

I nya, toppmoderna lokaler, ett stenkast från Helsingborg C, hittar du Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg. Nu kan elever från hela Skåne och Halland gå på sin drömutbildning. Vi har elever från 23 kommuner som pendlar till vår skola varje dag vilket ställer höga krav på utbildningarna.
- En av våra viktigaste framgångsfaktorer är vårt förhållningssätt.
Vi är övertygade om att alla elever har stora inneboende resurser som vi tillsammans kan utveckla. Vi ser skolan som en gemensam arbetsplats för alla, lärare och elever, med olika arbetsuppgifter, där vi fikar och äter tillsammans. Vårt skolkök, som varje dag serverar mat, tillagad på plats av vår egen personal, är vi extra stolta över. För oss är det självklart att din gymnasieutbildning ger högskolebehörighet. Våra lärare är legitimerade och behöriga i sina ämnen. Tränarna på hästsidan har landslagsmeriter på internationell nivå och på djursjukvårdssidan har vi legitimerade djursjukskötare och veterinärer.

Ekonomi & Häst
Utveckla din ridning och ditt ledarskap samtidigt som du startar UF företag och läser Ekonomiprogrammets kurser i företagsekonomi. Av kvinnliga chefer och ledare i svenska företag har mer än 75% hästbakgrund! Därför har vi skapat den unika kombinationen ekonomi-häst (BML).

Hästhållning-Ridning
Detta är inriktningen för dig som tänker dig ett liv inom hästbranschen som ryttare, groom eller hästföretagare. Vår utbildning ger dig yrkeskompetens och anställningsbarhet. Våra resultat på Ridsportförbundets hästskötarexamen är oöverträffade. Skolans hästar är välutbildade sport- och tävlingshästar som tävlas av både skolans personal och elever. Är du med i TEAM HBRG eller Tävlingsinriktningen har du också möjlighet att tävla på skolans hästar. Möjliga yrkesutgångar är: Stall management - Groom/hästskötare - Tävlingsinriktning samt Internationell elit.

Djursjukvård, häst eller sällskapsdjur
Specialiserad och unik gymnasieutbildning Vi erbjuder en kvalificerad utbildning inom djursjukvård som inte finns någon annanstans. Den är uppdelad på två olika inriktningar, häst och sällskapsdjur, för att fokusera på det specifika. Hela den praktiska klinikutbildningen sker på Evidensia specialistdjursjukhus i Helsingborg, som är landets största djursjukhus. Detta innebär att du regelbundet under alla tre åren får din utbildning i klinikmiljö med erfarna handledare. Detta unika koncept kombinerar vi med Jordbruksverkets examen D9 ”Djurvårdare på utökad nivå” som gör dig både anställningsbar och efterfrågad på arbetsmarknaden.

Veterinär?
Funderar du på veterinär som yrke? Då har vi svårt att tänka oss en bättre förberedelse än att gå inriktningen NA-Djursjukvård. Då kombinerar du utbildningen inom Djursjukvård med vårt NA-block. Sveriges Lantbruksuniversitet skriver att veterinärstudenter från naturbruksprogrammet ofta är mer välfungerande eftersom de har en bakgrund med praktisk erfarenhet. Välkommen att tala med vår skolveterinär om vilket som är rätt val för dig.

NA-naturvetenskap med kursgaranti
Vi erbjuder alla NA-kurser som behövs till universitet och högskolors naturvetenskapliga utbildningar såsom veterinär och läkare (A13). Vi mixar teori med praktik och gör skoldagen mer omväxlande. Vår kursgaranti innebär att vi alltid genomför en kurs som vi erbjudit, oavsett hur många elever som valt den.

Besök oss
Kom och träffa våra elever! De är våra experter på skolan. Ställ frågor och försäkra dig om att detta är rätt val för just Dig. Du kan komma på öppet hus eller ett eget besök på skolan. Du är alltid välkommen!

Läs mer om våra utbildningar på vår hemsida eller våra sociala medier.

Adress
Rid & Djursjukvårdsgymnasiet
Södra Kyrkogatan 1
252 23 HELSINGBORG

Telefon: 042-15 20 75

Program

Skolans profil

Hästhållning
– Tävlingsridning
– Groom
– Stall management
– Business management

Djursjukvård inom djurens hälso- och sjukvård
– Djurvårdare
– Djurvårdare med utökad behörighet
Naturvetenskap
NA-ridning
NA-djursjukvård smådjur
NA-djursjukvård häst

Business Management Ledarskap