Växjö Fria Fordonsgymnasium

En spikrak väg till ett bra jobb!
- branschen behöver dig

C- kort / lastbil för maskinförare och mekaniker efter avslutad utbildning

VFG är en fristående gymnasieskola med utbildningar inom transport och maskinförare. Det är branscher som rekryterar medarbetare i hela Sverige och erbjuder ständigt nya, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter. Skolan flyttade till helt nya lokaler höstterminen 2017!

Behovet är stort!
Välutbildade yrkesförare, maskinförare och mekaniker efterfrågas ständigt och behovet beräknas att öka allt mer under de närmaste åren. Efter din gymnasieutbildning hos oss har du tillägnat dig en gedigen kunskap för att professionellt kunna möta morgondagens allt större krav på medarbetarens kompetens.

Körkort
Inom bygg- och anläggningsprogrammet erbjuds det att ta B-körkort. Som en bonus finns det även möjlighet att kunna ta C1- behörighet om man är godkänd i sina gymnasieämnen.
Transportinriktningen leder till att du kan nå behörigheterna C/CE eller D/DE.

Fordons- och transportprogrammet, yrkesutgångar
Lastbilsförare
Bussförare
Maskinmekaniker
Lastbilsmekaniker
Lager- och terminalarbetare

Bygg- och anläggningsprogrammet, yrkesutgångar
Anläggningsmaskinförare
Mark och anläggning ny inriktning ht 2018

APL
Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen är på minst 15 veckor och sker i nära samarbete med våra deltagande branschföretag. Genom din arbetsplatsförlagda utbildning har du även skaffat dig en inträdesbiljett och viktiga kontakter på en marknad med spännande jobb.

Högskolebehörighet
Under tiden hos oss kan du göra tillval för svenska 2 och 3 och engelska 6 inom ramen för ditt program eller som utökat program.

Adress

Växjö Fria Fordonsgymnasium
Pistolvägen 7
352 50 VÄXJÖ

Telefon: 0470-601 19