Gotland Grönt Centrum

Välkommen att möta din framtid hos oss!

Vill du jobba med djursjukvård, häst, sällskapsdjur, lantbruksdjur eller lantbruk? Eller vill du kanske läsa vidare till lantmästare, djursjukskötare, hundtränare, hippolog, agronom eller veterinär? Då har vi utbildningen för Dig!

Vi ger dig tre år av praktiska och teoretiska kunskaper, goda framtidsutsikter, gemenskap och en rolig, omväxlande skolgång som leder fram till en yrkesexamen. Hos oss står du som elev i centrum!

Naturbruksprogrammet på Wisbygymnasiet drivs i samverkan med Gotland Grönt Centrum. Skolan ligger mitt i det gotländska odlingslandskapet, ca 15 km sydost om Visby. Vi erbjuder en vacker studiemiljö med närhet mellan klassrum och den praktiska verkligheten.

Vi har engagerade lärare, eget skoljordbruk som drivs både i KRAV och konventionellt, växtodling, mjölkkor, fårbesättning och sällskapsdjursavdelning med veterinärrum, hundsimbassäng och rehab, friskvårdsavdelning. Vi har också ett samarbete med Suderbys Gård och ridskola med ett 50 tal välutbildade hästar, stall, utomhusridbana och ridhus. Vi är kända för god mat på skolan som du äter i vår restaurang. Mat som är lagad från grunden med främst svenska råvaror.

På Gotland Grönt Centrum finns också ett kluster med flera företag och rådgivare inom det gröna näringslivet samlad. Här träffar du veterinärer, Sveriges Lantbruksuniversitet, lantbrukare, skogsmästare och rådgivare som jobbar i verkligheten där du får vara med.

Utbildningen omfattar minst 15 veckors APL, praktik inom vald profil. Du får också vara med och starta och driva UF företag, som ger kunskaper värdefulla för framtida arbetsliv.
Beroende på profil erbjuds du traktorkörkort, motor – och röjmotorsågskort, grönt kort, hästskötarexamen. Alla elever på naturbruksprogrammet ges möjligheten att få en delar av körkortsutbildningen för B – körkort betald.

Vill du veta mer eller vara med en dag på naturbruksprogrammet?
Hjärtligt välkommen till oss!

ADRESS  
Gotland Grönt Centrum
Roma Lövsta 10
622 54 ROMAKLOSTER

Telefon: 0498-69 10 50

Program

Skolans profiler

Lantbruk, Lantbruksdjur, Djursjukvård & Häst.
ÖVRIGT Ekologiskt och konventionellt skoljordbruk innefattande odling, mjölk- och lammproduktion.
Elevboende i mysig miljö.

Yrkesutgångar

Djurvårdare, Hästskötare, Djurskötare lantbruksdjur, Växtodling och maskiner.