Kristofferskolans gymnasium

Kristofferskolans gymnasium - för dig som vill ha extra allt!

Älskar du naturvetenskap och vill sjunga i kör? Tycker du om att skapa i lera, men lockas också av att göra exkursioner i naturen? Går du i gång på samhällsfrågor samtidigt som du gillar att hålla på med drama, bild och musik? Då är Kristofferskolans gymnasium det rätta valet för dig. Vi är ett gymnasium som erbjuder ämnen utöver det vanliga i våra programval.

Kunskap för framtiden
Vår värld är allt mer komplex och det är viktigt att du är rustad inför den framtid som väntar. Du kommer säkert byta både arbete och inriktning på dina studier flera gånger under livet. De flesta jobb kräver också att du kan bidra aktivt med nya kreativa idéer, delta i samhällsdebatten och ha de rätta verktygen för att ständigt kunna lära dig nytt. Som student på Kristofferskolans gymnasium kommer du därför att få läsa ämnen som de flesta andra gymnasieskolor inte har inom de ordinarie programvalen. Detta för att vi tycker att det är viktigt att du efter studenten kan gå ut i livet med kompetenser inom flera kunskapsområden och med en bred allmänbildning.

Du som väljer att till exempel läsa naturvetenskap hos oss kommer även få sjunga i skolans gymnasiekör, medverka i en teaterproduktion och arbeta med både bild och hantverk. Väljer du i stället vårt estetiska program kommer du också få följa med på både en veckas fältmätningsexpedition och en inspirerande botanikresa. Du som går ut samhällsprogrammet kommer t.ex. ha en hel del naturämnen med dig i bagaget samtidigt som du fått prova på att både göra kortfilm och spela teater.

Vetenskap, konst och kultur
Utöver körverksamhet, olika resor, temaveckor och ett stort teaterprojekt erbjuder vi dig en unik skolmiljö. Våra lokaler är K-märkta och undervisning i keramik, bokbinderi, smide och textil bedrivs i ändamålsenliga verkstäder. I din klass kommer elever från olika program att gå, eftersom många delar av undervisningen är programöverskridande. Du kommer också att ha ett eget hemklassrum och bli serverad ekologisk lunch som lagas från grunden i vårt eget kök.

Aktivt studentliv
Kristofferskolans gymnasium har en mycket aktiv elevkår som fortlöpande ordnar temafester, filmkvällar och annat kul. Är du extra intresserad av scenteknik ska du självklart vara med i skolans scengrupp som sköter allt kring våra scenproduktioner och tycker du om att blicka ut mot stjärnhimlen så kan du se ännu längre i vårt lilla observatorium.

Våra program
Naturvetenskapliga programmet erbjuder både naturvetenskap, miljö, ekologi, hållbar utveckling samt kultur, konst och musik. Samhällsvetenskapliga programmet omfattar både samhällskunskap, historia, religion, filosofi, språk, kultur, konst och musik. Estetiska programmet, för dig som är intresserad av konstnärliga ämnen men också vill ha en bred allmänbildning.

ADRESS

Kristofferskolan
Marklandsbacken 11
168 36 Bromma

Telefon: 08-50 58 58 00

Program

Estetiska programmet
Särskild variant

Naturvetenskapsprogrammet
Särskild variant

Samhällsvetenskapsprogrammet
Särskild variant