Stockholms Estetiska gymnasium

Högskoleförberedande gymnasieutbildning
med estetiskt program – kunskap och kreativitet!

Våra lärare är ämnesexperter med erfarenhet och stort engagemang. Skolans demokratiarbete genomsyrar verksamheten. Du kan välja mer språk, naturkunskap och matematik för ytterligare utökad behörighet och meritpoäng.

TEATER
Skådespeleri och regi
På inriktning Teater lär du dig skådespeleri, regi och teaterteori. I årskurs 1 tränar du din kropp och röst inför mötet med publiken. I årskurs 2 och 3 gör du och din grupp flera teaterproduktioner med offentliga föreställningar. En grundsten i utbildningen är att du får lära dig ta egna initiativ och genomföra egna teaterprojekt. Efter utbildningen är du redo att söka till teaterhögskola eller andra teaterutbildningar.

MUSIK
Sångare/musiker | Singer-songwriter | Multi-musiker
Inriktningen Sångare/Musiker är för dig som har ett instrument eller sång som huvudinstrument. Välj inriktningen Singer-songwriter om du sjunger och kompar dig själv och vill utveckla ditt skrivande.
Multi-musiker är för dig som spelar flera instrument – du har 2 huvudinstrument på schemat varje vecka i åk 1–3 och bi-instrument i åk 2–3. Sök på valfritt instrument (sång räknas). På alla inriktningar ingår ensemble och musikproduktion.

DANS
Dans och Koreografi
På utbildningen samarbetar vi med Dans- och Cirkushögskolan (DOCH). Under utbildningen får du delta i föreläsningar, workshops och lektioner på DOCH. Grundlig träning i tre genrer ingår: modern/nutida dans, jazzdans och klassisk balett. Du har minst en danslektion per dag med musiker. Dessutom får du lära dig att improvisera och skapa dans samt göra flera egna dansproduktioner under utbildningen. Efter studietiden kan du söka till högskolor och yrkesutbildningar såsom DOCH och Balettakademien.

Du som elev kan påverka!
Vi ser utbildningen som en helhet där alla delar behövs. Vi har utvecklat elevdemokratin längre än någon annan skola vi känner till. Alla elever och all personal är välkomna som medlemmar i den förening som äger och driver skolan. Alla viktiga beslut fattas vid möten där eleverna är representerade. Eleverna har majoritet i skolans styrelse.

ADRESS

Stockholms Estetiska gymnasium
Trekantsvägen 3, 117 43 STOCKHOLM

Telefon: 08 – 709 22 70

Program

Estetiska programmet
Teater, Musik, Dans.

Teoripaket med utökad behörighet
Många av våra elever går vidare till universitetsstudier och för oss är det självklart att de teoretiska ämnena är lika viktiga som de estetiska. Estetiskt program är högskoleförberedande. Hos oss har du dessutom möjlighet att välja ett teoripaket som innehåller mer engelska, samhällskunskap och naturkunskap.