Täby Yrkesgymnasium

Välkommen till en skola med ambition

Vi har höga förväntningar på våra elever och oss själva. Målet är att alla elever slutför sina studier efter sitt livs bästa skoltid.

Hos oss får mer än 90% av eleverna arbete efter avslutad utbildning och våren 2021 tog 100% av skolans elever examen.

Grundläggande högskolebehörighet är en självklarhet om du vill och om du går en gymnasial lärlingsutbildning kan du söka 1000 kronor mer i månaden i bidrag från CSN.

Det första året läser du en hel del teori för att år två och tre gå lärlingsutbildning vilket innebär minst halva tiden av din utbildning ute på en arbetsplats.

På Täby Yrkesgymnasium kan du utbilda dig till samtliga yrken inom Fordon- och Transportprogrammet, ex lastbilsförare, billackerare, personbilsmekaniker eller maskinmekaniker. Hos oss kan du också utbilda dig till frisör, barberare eller stylist på hantverksprogrammet. Vi har en helt nybyggd salong som vi vågar lova är en av de snyggaste i landet.

Hos oss kan du även gå ett introduktionsprogram. Det innebär att du som inte fick med dig samtliga betyg och därmed inte är behörig till gymnasieskolan kan gå introduktionsprogram, lärling, mot det yrke du är intresserad av.

En trygg skola med verklighetsförankring
Täby yrkesgymnasium är en mindre skola där alla känner varandra. Vi har god gemenskap, eleverna trivs vilket är grunden för en god arbetsmiljö och ditt lärande.

Vi arbetar i nära samarbete med berörda branscher vilket innebär att du som elev blir väl förberedd för arbetslivet redan under din utbildning.

Vi erbjuder det senaste inom utbildningsmaterial och läromedel, bland annat simulatorer för övningskörning och utbildningstavlor för problemlösning inom el- och hybridbil.

Körkort och bärbar dator
Samtliga elever på Täby Yrkesgymnasium erbjuds ett körkortspaket – 10 körlektioner och Risk1. Förutsättningen är att man som elev har en hög närvaro samt genomför sin planerade utbildning. Körkortspaketet får du under åk 3.

Hos oss disponerar du en egen bärbar dator under din studietid.

ADRESS 

Täby Yrkesgymnasium
Enhagsvägen 11, 187 40 Täby

Program

FT – Fordon- och transportprogrammet
Karosseri och lackering
Lastbil och mobila maskiner
Personbil
Transport

HV – Hantverksprogrammet
Frisör, barberare och hår- och makeupstylist