Realgymnasiet Sundsvall

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det du är intresserad av som en genväg till kunskap. Vi som jobbar här brinner för det vi gör och tycker att det är inspirerande att dela våra intressen med dig.

Lär dig på riktigt – mitt i verkligheten
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Vi samarbetar med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

Yrkesexamen och högskolebehörighet
Med en utbildning från Realgymnasiet behöver du inte välja bort någonting. Efter examen har du alla möjligheter att göra det du känner för just då, oavsett om du vill börja jobba direkt eller studera vidare. På våra yrkesprogram kan du även välja grundläggande högskolebehörighet inom 2500 poäng.

Särskild behörighet
Du kan även ansöka om att läsa särskild behörighet som utökat och behöver för dessa kurser rektors godkännande: matematikkurser (matematik 2a, matematik 3c), samhällsvetenskapliga kurser (samhällskunskap 1a2, historia 1a2).

Naturvetenskaplig fördjupning
Du kan även ansöka om att läsa naturvetenskapliga kurser (kemi 1, kemi 2, fysik 1b1, fysik 1b2, fysik 2, matematik 2a, 3c och 4) samt på Sällskapsdjur & Djursjukvård.

Nyhet! Vi startar Hotell- och turismprogram i samarbete med Nordic Choice Hotels
Hösten 2023 startar vi Hotell- och turismprogrammet som en lärlingsutbildning med jobbgaranti i samarbete med Nordic Choice Hotels. Nordic Choice Hotels erbjuder 6 månaders provanställning efter godkänd och avslutad gymnasieexamen.

ADRESS 
Realgymnasiet
Kyrkogatan 3
852 31 SUNDSVALL

Telefon: 010-139 85 60

Program

Sällskapsdjur & Djursjukvård, NB
Hund, NB
Ridning, NB
Trav, NB
Natur & Äventyr, NB
Hotell- och Turismprogrammet, HT