Kopparlundsgymnasiet

Vi förändrar världen

Känns gymnasievalet svårt och lite läskigt? Vet du inte riktigt vad du vill arbeta med i framtiden? Eller har du redan bestämt att du ska läsa vidare? Kom till Kopparlundsgymnasiet som du är och bli förberedd för framtiden i en kreativ miljö.

Kopparlundsgymnasiet är en liten skola med härlig stämning. Skolan har Västerås Entreprenörsgymnasium som huvudman och är inte vinstdrivande, vilket gör att överskottet går tillbaka till skolan och eleverna. Genom att satsa på eleverna kan vi erbjuda alla elever gratis träning kort, språkresor och en hälsofrämjande pedagogik.

Hos oss kan du välja mellan fem program – Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning media, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap, Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap och samhälle, Estetiska programmet inriktning media och Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, där alla är högskoleförberedande. I årskurs tre får du även fördjupa dig i en profil och arbeta med det som du brinner för och för det du känner är intressant.

På Kopparlundsgymnasiet vill vi ge dig möjligheten att växa som person och utveckla dina förmågor. Alla lär sig på olika sätt och på Kopparlundsgymnasiet varierar vi vårt arbetssätt. Vi arbetar ofta praktiskt med verklighetsnära projekt och teman som rör aktuella händelser i samhället.

Vi vill att din studietid hos oss ska vara rolig och vi vill öppna dina ögon för vilka möjligheter som finns inom dig.

Låter detta intressant och känns det som att det passar dig? Läs mer på vår hemsida www.kgy.se eller kika in på våra sociala medier och följ vår vardag på instagram och facebook: @kopparlundsgymnasiet.

Välkommen till oss på Kopparlundsgymnasiet - den lilla skolan med stort hjärta.

ADRESS 
Kopparlundsgymnasiet
Sintervägen 6
721 30 VÄSTERÅS

Telefon: 0732-42 26 25

Program

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi
Estetiska programmet inriktning media
Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap och samhälle
Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap, medier
Alla programmen är högskoleförberedande