Kopparlundsgymnasiet

Vi förändrar världen

Känns gymnasievalet svårt och lite läskigt? Vet du inte riktigt vad du vill arbeta med i framtiden? Eller har du redan bestämt att du ska läsa vidare? Kom till Kopparlundsgymnasiet som du är och bli förberedd för framtiden i en kreativ miljö.

Kopparlundsgymnasiet är en liten skola med härlig stämning. Skolan har Västerås Entreprenörsgymnasium som huvudman och är inte vinstdrivande, vilket gör att överskottet går tillbaka till skolan och eleverna. Genom att satsa på eleverna kan vi erbjuda alla elever gratis träningskort och språkresor.

Hos oss kan du välja två program - samhällsvetenskapliga och estetiska - där båda är högskoleförberedande. I årskurs tre får du även fördjupa dig i en profil och arbeta med det som du brinner för och känner är intressant.

De profiler som vi erbjuder är:

  • Globala målen - Fördjupning inom områden som hållbart samhälle, politik, samhällsuppbyggnad, kultur och miljö . Inom profilen sker också en längre resa.
  • Internationell – Fördjupning inom områden som kulturmöten, demokrati, hållbar utveckling och global rättvisa. Inom profilen sker en längre resa.
  • Grafisk – För den som vill arbeta med design och formgivning i en kreativ process som innefattar alla stegen, från idé till resultat.

För att förbättra dina möjligheter för högre studier erbjuder vi även valbara kurser som ger meritpoäng, utökad behörighet och kreativa kunskaper, som kan öka dina chanser att komma in på den utbildning du vill läsa. Ekonom, lärare, arkitekt, polis jurist och grafisk formgivare är bara några av de yrken som våra studenter har idag.

På Kopparlundsgymnasiet vill vi ge dig möjligheten att växa som person och utveckla dina förmågor. Alla lär sig på olika sätt och på Kopparlundsgymnasiet varierar vi vårt arbetssätt. Vi arbetar ofta praktiskt med verklighetsnära projekt och teman som rör aktuella händelser i samhället. Exempel på sådana skarpa projekt är vår utställning under Västerås kulturnatt, radioprogram i närradion, magasinet ”Läget” som skickas ut till högstadieelever i länet, vår cafémonter på gymnasiemässan, UF-företag och KGfestival som dokumenteras med foto, film och ljud.

Vi vill att din studietid hos oss ska vara rolig och vi vill öppna dina ögon för vilka möjligheter som finns inom dig.

Låter detta intressant och känns det som att det passar dig? Läs mer på vår hemsida www.kgy.se eller kika in på våra sociala medier och följ vår vardag på instagram och facebook@kopparlundsgymnasiet.

Kom till oss som du är och bli förberedd för framtiden i en kreativ miljö.

ADRESS 
Kopparlundsgymnasiet
Sintervägen 6
721 03 VÄSTERÅS

Telefon: 021-18 22 90

Program

Estetiska programmet inriktning estetik och media
Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning medier, information och kommunikation
Båda våra program är högskoleförberedande.