NTI Gymnasiet Västerås

Teknik för ett smartare samhälle

Tech och IT är en allt viktigare del av samhället och människors liv. Denna utveckling ställer stora krav på samhället och organisationer till att bistå med rätt kompetens. Därför behövs Du mer än någonsin för att kunna bemöta efterfrågan – och vi är här för att hjälpa dig uppnå dina ambitioner!

På NTI Gymnasiet Västerås präglas vardagen av ny teknik och forskning. Skolans ljusa och fräscha lokaler ligger bredvid Centralstationen. I en trygg, öppen och engagerad miljö, där du kan vara dig själv, får du chansen att utvecklas till det du vill bli.

För oss är det viktigt att du som elev är med och påverkar din egen framtid och utvecklar dina kreativa sidor. Våra engagerade lärare stöttar dig mot dina mål, och med nätverkslabb samt foto- och musikstudios gör vi dig redo för en digital värld i snabb förändring. Vi är dessutom certifierade inom Teknikcollege, vilket innebär en tydlig kvalitetsstämpel och mycket samverkan med näringslivet.

På NTI Gymnasiet Västerås har vi valt att specialisera oss på tre gymnasieprogram som alla är högskoleförberedande, men på IT-programmet kan du välja att läsa mot en yrkesexamen. Vi erbjuder även ett fjärde år på teknikprogrammet (TE4) där du som har en gymnasieexamen från teknikprogrammet kan vidareutbilda dig inom programmering och få en examen som gymnasieingenjör inom mjukvarudesign. Under det fjärde året får du arbeta praktiskt och i verkliga projekt samt göra tio veckor praktik på ett IT-företag, vilket gör det möjligt att få ett jobb snabbt efter examen.

ADRESS 
NTI Gymnasiet Västerås
Ingenjör Bååths Gata 19 (T5 vån B)
722 12 VÄSTERÅS

Telefon: 021-40 39 41

Program

TEKNIKPROGRAMMET (TEINF)
Informations- och medieteknik

ESTETISKA PROGRAMMET
Musik (ESMUS)
Design och media (ESEST)

IT-PROGRAMMET (EEDAT)
Dator- och kommunikationsteknik

GYMNASIEINGENJÖRSPROGRAMMET (TE4)
Mjukvarudesign