Projektingenjör – Borås stad

Jag bygger Borås. Varje dag.

Det var faktiskt inte självklart att jag skulle börja jobba inom Borås Stad. Men det var här man öppnade famnen för mig som nyexaminerad ingenjör – de såg något i mig och valde att investera i mig. Den känslan har varit härlig från första stund.

Mitt första jobb i Borås var som vårdbiträde inom äldreomsorgen och sedan som boendestödjare inom psykiatrin. Men så ville jag läsa vidare och har kombinerat mitt ekonomiska kunnande med byggteknik. Det är jättebra att kunna båda. Just nu är jag involverad i byggandet av ett par nya förskolor. Det är otroligt spännande. Barnen kommer att få sunda lokaler med bättre lekytor där de kommer att trivas. Och äntligen får jag vara med i hela processen, från förstudie till att man lämnar över nyckeln till verksamheten.

Jag brukar säga att i det här jobbet träffar jag någon varje dag som lär mig något nytt. Det kan vara om byggnadsteknik, projektledning eller om samhällsbyggnad i sin helhet. Det är häftigt att tänka på att det jag gör utvecklar samhället.