Konstruktör/projekteringsledare

Jag heter Emma är 28 år och har arbetat på Abetong AB sedan 2010.Jag valde mitt yrke på grund av 
Jag gjorde mitt examensarbete på Abetong och trivdes jättebra. När Abetong sökte medarbetare så sökte jag direkt och fick jobb.

Jag har följande utbildning
Byggnadsingenjör, Linnéuniversitetet, Växjö (VXU)

Denna utbildning krävs för mitt yrke
Högskoleutbildning inom bygg eller anläggning.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Det absolut roligaste i mitt jobb är de möjligheter jag har fått att utvecklas och ständigt utmanas när det gäller bland annat arbetsuppgifter. Jag har även fått möjligheten att gå utbildningar som företaget har hållit i eller beställt..

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Byggbranschen kan vara stressig med sena underlag och pressade tider. Periodvis kan man därför ha svårt att hinna med men samtidigt blir det aldrig långtråkigt på jobbet.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
Jag jobbar inom Marknadsområde Hus, där vi projekterar och levererar bland annat bostäder, industribyggnader och teknikbyggnader.

Som projekteringsledare har jag ansvar för samordningen mellan alla aktörer så som till exemepl VVS, El, maskinleverantörer. Det gör jag genom att rita och ha hand om huvudritningar såsom planer, fasader och sektioner. En stor del av mina arbetsuppgifter går åt till att granska ritningar och planera upp arbetet inom min projekteringsgrupp.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är
Inom bygg kan man jobba med väldigt många olika saker, allt ifrån konstruktör till arbetsledare ute på byggena. Man kan jobba på kommunen och stadsplanera eller som besiktningsman på tex Anticimex. Sen kan man självklart göra karriär och sikta på chefsposter om man känner för det. Möjligheterna är oändliga för den som vill.

Det är utvecklingsmöjligheterna som är bland det bästa med att ha utbildat sig till byggnadsingenjör. Man behöver inte känna sig låst eller begränsad i framtiden.

Övrigt intressant/att tänka på med mitt yrke är
Man får vara med och skapa det samhälle vi lever i. Det är häftigt att se stora byggnader man har varit med och projekterat fram byggas upp.

Samtidigt som man har ett stort eget ansvar så jobbar man ofta i grupp vilket är både roligt och utvecklande.

Byggbranschen passar dig som gillar att utvecklas, ta eget ansvar och varje dag mötas av nya utmaningar.