Mässbyggare

Kim har ett varierat och fysiskt krävande arbete som mässbyggare

Vad gick du för program i gymnasiet och varför? 
Naturvetenskapligt, för det är en bra grund ifall du ska läsa vidare (vilket var planen då).

Sommarjobbade eller jobbade du extra i gymnasiet?
Ja det hände men inget fast utan bara nått småjobb hit och dit och de fick jag tag på genom mina bekanta.

Hur fick du ditt nuvarande jobb? Vad för utbildning måste man ha?
Jag fick mitt nuvarande jobb via en kamrat som hade kontakt med chefen här, något speciellt krav fanns inte men man fick inte vara höjdrädd =).

Vad gör du i ditt arbete mer konkret?
Jag bygger presenningshallar, från grunden och upp helt enkelt. Vi flyttar, modifierar och river även hallarna. Det är väldigt varierande.

Du reser mycket i ditt jobb. Hur är det?
Det är helt ok ifall man hade varit singel och inte haft behovet att vara hemma lika mycket som jag har. Nu är det ju inte så i mitt fall så det är lite jobbigt men man försöker kompensera med mer ledighet emellanåt istället.

Hur är det med jobb utomlands?
Det förekommer och ger då mer betalt än i Sverige och eftersom jag alltid ligger på "bortaplan" så föredrar man naturligtvis att jobba utomlands när tillfället ges.

Finns det några utvecklingsmöjligheter? Vad har du för planer för framtiden vad det gäller jobb?
Jag siktar på något annat jobb, det här är inte tillräckligt betalt för det enorma arbete man gör och dom förhållanden som råder. Några utvecklingsmöjligheter finns säkerligen, jag har redan blivit arbetsledare och jobbat som det ett år nu och skulle man vilja hamna bakom skrivbord så skulle säkert det gå att ordna men det har jag ej för avsikt då jag trivs bäst i ett fysiskt aktivt arbete.

Vad är viktigt för att trivas/passa som mässbyggare?
Att man kan ta eget ansvar, hitta många olika lösningar och improvisera när problem uppstår. Man ska självklart vara tekniskt lagd och gärna ha god fysik för det förekommer många tunga lyft. Några andra bra egenskaper skulle då kunna vara, som jag skrev ovan, att man inte är så bunden till sin hemort utan har tid att ligga borta på jobb under längre tider.