Lagersäljare

Anton – lagersäljare, Beijer Byggmaterial 
Jag är 28 år och har jobbat i byggmaterialbranschen i totalt 5 år nu.

Varför valde du ditt yrke?
Det var slumpen som gjorde att jag hamnade i byggmaterialbranschen. Däremot har jag alltid varit intresserad av byggbranschen och det är ett intressant jobb med nya utmaningar och lärdomar varje dag. Vi har även bra möjligheter att utvecklas internt och byta arbetsuppgifter inom företaget om man känner att man vill testa något nytt.

Vilken utbildning har du?
Jag gick hockeygymnasiet.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
Gymnasieutbildning (inget specifikt program).

Fördelar med yrket
Mycket kundrelationer, fritt (under ansvar) möjlighet att utbilda sig internt.
Klättra inom organisationen. Bra förmåner.

Nackdelar med yrket
Kallt på vintern ? annars finns inte så många nackdelar.

Arbetsuppgifter en typisk arbetsdag
Jag jobbar mesta delen av min arbetsdag med att ta emot lager och anskaffningsvaror (beställda varor till kund). Sedan sköter jag all fraktbokning in. När varorna anländer till vårt lager tar jag emot allt som kommer, sedan levererar vi in varorna till butik eller lager sedan de varor som ska till kund lägger vi upp på ett specifikt lager i olika fack.
Jag jobbar även med ett projekt som vi kallar ”beijer hjärta olika” där vi genom ett samarbete med kommunen tar emot praktiker med olika bakgrunder. Jag är då ansvarig över denna person som kommer och är han/hennes mentor under tiden.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke
Det finns otroligt stora möjligheter att utvecklas inom mitt yrke. Fördelen är att du inte behöver någon speciell utbildning för att klättra inom organisationen, det handlar mycket om engagemang och drivkraft så tar man sig långt.

Att tänka på med yrket
Varierande arbetsuppgifter som passar ALLA. Ingen dag är den andre lik. Det är mycket kundrelationer, telefonsamtal, bokning av transporter, administration som fakturor m.m.