Reservdelsman, lagerarbetare MECA 

Kristina - lagerarbetare, MECA 
Jag är 24 år och har jobbat inom mitt yrke i fyra år.

Varför valde du ditt yrke?
Efter gymnasiet sökte jag till flera olika företag i min hemstad, vilket resulterade i ett sommarjobb och därefter ett vikariat på ett lager för kontorsmaterial. Där trivdes jag otroligt bra och fastnade för yrket. När det senare blev dags för att byta jobb så fortsatte jag att söka jobb inom lager och hamnade på det bilreservdelslager där jag jobbar idag.

Vilken utbildning har du?
Estetisk linje med inriktning på bild och formgivning.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
Ingen speciell utbildning krävs, men jag skulle ändå rekommendera en logistikutbildning och truckkort är i det närmaste ett måste.

Fördelar med yrket
Det är skönt med fasta arbetstider, jag arbetar frigående och har möjlighet att variera mina arbetsuppgifter inom lagret.

Nackdelar med yrket
Tunga lyft och tidvis stressig miljö då det alltid finns deadlines att passa.

Arbetsuppgifter en typisk arbetsdag
En typisk order plockas från flera olika zoner inom lagret, och därefter lastas det av hos mig. Jag plockar och etiketterar gods som skickas inom Sverige. Detta kan innebära allt från att packa små paket till att banda och plasta pallar med gods i stora kvantiteter.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke
Inte särskilt stora, men jag har goda möjligheter att utveckla mig inom arbetsplatsen och ytterligare variera mina arbetsuppgifter.

Att tänka på med yrket
Arbetsplatsen är under ständig utveckling och det kommer hela tiden fler och bättre lösningar för att effektivisera och underlätta för de anställda.