Arbetsledare

Namn/ålder: Emma, 21 år

Yrke: Arbetsledare

Hur länge har du jobbat på Burger King?
Jag har jobbat på Burger King i lite mer än två år nu.

Varför valde du det yrket?
Jag behövde ett arbete och pengar, och halkade in på detta jobb av en ren slump.

Vad gör du i ditt arbete?
Jag jobbar som arbetsledare vilket innebär att jag har ansvar för personalen, miljön på arbetsplatsen. Och även att allt är säkert och fungerar som det ska. Som arbetsledare kontrollerar du och leder olika skift. Utöver detta hjälper jag självklart mina medarbetare med alla ordinarie sysslor. Så som att göra hamburgarna, ta emot beställningar och ser till att kunderna får en bra service.

Fördelar med ditt yrke?
Som arbetsledare tycker jag att fördelarna är bland annat det ansvar man har. Vi är ett starkt sammansvetsat team, som trivs väldigt bra tillsammans. En annan fördel är det höga tempot, det händer någonting hela tiden.

Nackdelar med ditt yrke?
Det jag anser vara en nackdel är att man får väldigt ont i fötterna. Ibland är det långa arbetsdagar och man står upp hela tiden vilket gör att fötterna tar stryk. Vid vissa tillfälle kan det även bli lite för stressigt, vilket kan vara en nackdel ibland.

Utvecklingsmöjligheter?
Man kan självklart jobba sig uppåt mot chefspositionen. Jag började som medarbetare och har jobbat mig upp till arbetsledare, vilket ger fina meriter.
Vilket program gick du i gymnasiet?
Jag gick bild och form på gymnasiet. Därefter läste jag grundläggande psykologi på högskolan.

Vilken utbildning krävs för ditt yrke?
Det krävs inte direkt någon speciell utbildning. Självklart är det ett plus i kanten om man läst tillexempel hotell och restaurang, men det är inget krav. Men för att bli arbetsledare måste man läsa vissa speciella kurser.

Något du vill tillägga om ditt yrke?
Man blir väldigt stresstålig, och man orkar mycket mer nu än tidigare. Man övar upp sin sociala förmåga väldigt mycket. Det händer till och med att jag börjar prata med okända människor på bussen, bara för att man varit igång hela dagen och pratat med kunderna.