Möbelmontör

Jag har alltid gillat att skapa

 Att arbeta med nästan bara killar stör inte Sofia Månsson. Så länge hon får skapa är hon nöjd.

– Jag har alltid gillat ett kreativt arbete, säger Sofia som arbetar som möbelmontör på Karl Andersson & Söner i Huskvarna.

 Som möbelmontör ansvarar hon för att möblerna blir rätt ihopsatta, och det jobbet trivs Sofia bra med.  

Sofia Månsson visste inte vad hon ville läsa på gymnasiet. I väntan på att hon skulle komma på rätt tankar valde hon att gå IV (Individuella programmet). Under det året kom hon i kontakt med Formgivning möbel på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping, ett val som var klockrent för henne. Idag jobbar hon som möbelmontör på en av landets mest anrika möbelsnickerier.

 – Det är lite pillgöra, med det är roligt. Sen är det coolt att se möblerna från noll inne på snickeriet till att de är klara för att säljas, säger tjejen, som under sina tre år på Karl Andersson & Söner även har hunnit med att arbeta i snickeriet.

 – Det är också kul, det är roligt på olika sätt, men huvudsaken är att jag har ett kreativt yrke. Jag har alltid gillat det. Jag har gjort egna möbler också, säger Sofia och berättar att det i hennes lägenhet finns såväl matbord, soffbord, vitrinskåp och cd-ställ som hon gjort själv.

Att det inte är så många tjejer i branschen har hon inte några problem med.

– Jag tänker inte på det. Jag har alltid trivts bättre med killar.