Drifttekniker

Vad gick du för program i gymnasiet?

Jessica Petersson gick på barn- och fritidsprogrammet.

Vad gjorde du efter gymnasiet?

Jag vikarierande hos en fastighetsskötare på Alebyggen. Och chefen där tipsade mig om Fastighetsakademin. Det blev en driftteknikerutbildning på 2,5 år, som i sin tur ledde till fast anställning på Göteborg Energi.

Vad gör du i ditt arbete?

Jag ansvarar för att det tekniska fungerar i ett 30-tal fastigheter. Det är skojigt att få fastighetsägarna att inse vikten av att spara energi – både för att hålla kostnaderna nere och för att värna om miljön och klimatet. Detta senare känns särskilt spännande och meningsfullt.

Kan du rekommendera att jobba inom energibranschen?

För mig var energibranschen, innan jag kom i kontakt med den, tämligen okänd. Det finns inget ärftligt påbrå från energibranschen. Med den insikt jag har idag, och den glädje jag känner i utmaningarna på jobbet, kan jag varmt rekommendera en satsning på energibranschen. Det finns inte två dagar som är lika. Utan det händer hela tiden nya saker. Man får träffa nya människor. Det snurrar på! Och att få jobba i en bransch, som är så viktig för människors vardag och människors ekonomi, är extra skojigt. Plus möjligheten att göra en insats för en bättre miljö.

Är det något du skulle vilja säga till en som ännu inte valt yrkesväg?

Jag kan varmt rekommendera energibranschen. Det är en bra bransch. Det är mycket problemlösning och ett varierat jobb, där man hela tiden måste vara alert och ha hjärnan med sig.