Arbetsledare El

Daniel Maurits, Eltekniker Borås, anställd sedan 2008

Daniel Maurits är en lösningsorienterad Arbetsledare inom El-sidan som gillar utmaningar.

Vilka utbildningar har du gått?

  • Elprogrammet, inriktning data och nätverk, flera specialkurser inom tele samt ett flertal internutbildningar som kontaktledningskurs 1 till 3 samt en växelvärmekurs.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

  • Kl 07:00 samlas el- och signalavdelningen för planering av dagens arbete. Jag som arbetsledare ansöker om tider i spår, gör arbetsbegäran hos eldriften samt sköter beställningar av material. Vi utgår ifrån Trafikverkets godkända trafikavstängningar och planerar uppdragen därefter. Säkerheten är högt prioriterad och det gäller att hålla tiderna. Därefter plockar teknikerna ihop verktyg och beger sig ut på järnvägen.

Vad är det bästa med jobbet?

  • Arbetskamraterna, vi har en bra sammanhållning och hjälper varandra över teknikgrenarna. Arbetet är variationsrikt, det finns alltid något nytt att lära och det är härligt att arbeta utomhus med frihet under ansvar.

Vad krävs för att bli en bra eltekniker?

  • Kunskap, flexibilitet och förmåga att lösa problem.

Vilka är dina framtidsmål?

  • Jag har utbildat mig till lokförare, och jag är klar med mina fordonsutbildningar (Kockumstralla, lifträlsbil, liftmotorvagn) och håller på med utbildning till Olycksplatsansvarig. Jag har följt mina mål att utvecklas, men inom denna branschen finns det alltid möjlighet till vidareutveckling!

Skulle du rekommendera andra att arbeta på Infranord?

  • Ja absolut, det är roligt och variationsrikt med bra förmåner och villkor. Dessutom finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget.