Arrangemangskoordinator – Dunkers kulturhus

Jag heter Nermina, är 56 år och har jobbat som arrangemangskoordinator sedan flera år tillbaka på Dunkers kulturhus.

Jag valde mitt yrke på grund av 
Jag är otroligt glad i service. Jag har jobbat med service i hela mitt liv, med alltifrån att vara reseledare till OS-värdinna. Jag älskar att se till att folk känner sig välkomna och sedda!

Jag har följande utbildning  
Jag har ingen speciell utbildning utan jag är en språkmänniska. Jag pratar fem olika språk. Jag är född i Bosnien och pratar serbokroatiska, jag kom till Sverige när jag var 5 år gammal så jag pratar svenska och engelska, jag har jobbat i Danmark så jag pratar danska, jag har bott i Paris och pratar franska. 

Denna utbildning krävs för mitt yrke 
Det finns ingen specifik utbildning utan det som är viktigt är personligheten, att man har ett öppet sinne och att man tycker om att ta hand om folk och se till att de har det bra. Både besökare, artister och alla runtomkring. Då behövs det ingen utbildning utan det beror på hur du är som person. Du kan ha hur många utbildningar som helst och ändå inte passa i den här yrkesrollen alls! Jag har studerat i Paris och efter det läste jag på en ettårig reseliv- och turistnäringslinje. Men mina jobb har jag nog fått på grund av andra meriter, såsom mina språkkunskaper.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Fördelarna är att jag får så mycket glädje tillbaka när jag bemöter människor på ett trevligt sätt.

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Enda nackdelen är att det kan bli mycket jobb på helger och kvällar, det betyder att jag ibland får välja bort sociala bitar i mitt privatliv. 

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag
Om det hålls en konsert ser min arbetsdag ut så här:
Jag förbereder logen och ser till att det är snyggt och prydligt där. Sen välkomnar jag artisten eller artistens crew i receptionen och hjälper till med att lasta in deras utrustning. Efter det samordnar vi inför deras spelning, teknikern tar emot dem inför deras soundcheck. Därefter tar jag med dem till Dunker bar och matsalar där jag har beställt mat. Inför spelningen öppnar vi dörrarna, river biljetter och jag presenterar artisten på scen. Efter spelningen hjälper vi till med nerpackning av utrustning. Därefter gör jag det snyggt i logen och går hem. Detta är en vanlig dag mellan klockan 15:00 och 23:00.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är 
Vi värnar väldigt mycket om värdskap här på Dunkers kulturhus. Därför får jag ta del av intressanta föredrag som utvecklar mitt värdskap och mig som medmänniska. Till exempel åker vi till andra kulturinstitutioner såsom Louisiana i Köpenhamn för att ta del av deras verksamhet och hur de arbetar med värdskap.

I min yrkesroll får jag också följa med på utbudsdagarna i Hässleholm med vår drama- och dansproducent Irene Grahn för att välja teaterpjäser och dansföreställningar som skall visas på Dunkers kulturhus under året.

Övrigt intressant att tänka på med mitt yrke är 
För att trivas med mitt jobb behöver man vara öppensinnad och kunna bjuda på glädje, oftast räcker det med ett ”hej” och ”välkommen”.

Att jobba på Dunkers kulturhus är en ynnest, jag har ju jobbat här i 15 år och hade man fått betalt i upplevelser så hade jag varit en av de rikaste i den här staden för jag har upplevt så mycket som inte går att mäta i pengar. Mötet med publiken och artisten, att få se besökarnas glädje efter en teaterpjäs eller en konsert– det finns helt enkelt så många känslor i det här huset.

Nermina Bevrnja Larsson