Biträdande projektingenjör

Christopher 30 år: - Jag har alltid gillat både teknik och de naturvetenskapliga ämnena!

Vad jobbar du som?

Jag jobbar som biträdande projektingenjör.

Hur länge har du jobbat som projektingenjör?

Det har jag jobbat som i 3 år.

Varför valde du det yrket?

Jag har alltid gillat både teknik och de naturvetenskapliga ämnena.

Vad gör du i ditt arbete?

Just nu jobbar vi i ett projekt, citytunneln. Mitt arbete här går ut på att koordinera och samordna arbetet som sker i tvärtunnlarna. Jag övervakar installationer och har hand om miljö och arbetsmiljön. Arbetet i sig varierar ganska mycket. Det brukar bli ungefär 60/40. 60% av tiden sitter vi inne på kontoret och resterande 40% är vi ute i till exempel tunnlarna.

Fördelar/nackdelar?

Man kan väl säga att en fördel är att arbetet har frihet under ansvar. Sedan är det positivt att det är väldigt omväxlande. Men några direkta nackdelar kommer jag faktiskt inte på.

Utvecklingsmöjligheter?

Just nu är vi bara projektanställda. Så några jättestora utvecklingsmöjligheter finns det inte direkt. Fast vi får hela tiden nya uppgifter och mer ansvar. På så sätt utvecklas man hela tiden.

Vilket program gick du i gymnasiet?

I gymnasiet gick jag en naturvetenskaplig linje. Jag har även examen i väg/vatten och sedan har jag läst samhällsbyggnadsprogram på teknisk högskola.

Hur var det att läsa till det?

Själv tycker jag det är kul med matte och teknik. Så på så sätt var det väl roligt att läsa till det. Gillar man matte och teknik är det absolut något jag rekommenderar. Det hade även bra framtidsutsikter. Det är väldigt stort behov av ingenjörer.