IT Business Analyst – Astra Zeneca

Jag heter Sanna är 29 år och har jobbat som IT Business Analyst i 6 månader.

Jag valde mitt yrke på grund av 
Jag vill göra skillnad i världen genom att tillverka läkemedel på ett smartare sätt med ny teknik. 

Jag har följande utbildning 
Civilingenjör i Industriell ekonomi

Denna utbildning krävs för mitt yrke 
Högskoleutbildning är ett krav. Mina kollegor har en ganska blandad utbildningsbakgrund inom bland annat teknik, data, elektronik, språk och projektledning.

Detta är fördelarna med mitt yrke
Utvecklande - Jag får prata med kollegor över hela världen, varje dag. Roligt -Jag får jobba med ny spännnande informationsteknik. Meningsfullt – Goda insatser från mig och mina kollegor gör att vi kan nå ut med bättre läkemedel till fler människor.  

Detta är nackdelarna med mitt yrke
Kan inte komma på någon nackdel.

Detta är mina arbetsuppgifter under en typisk arbetsdag 
Mina dagar kan se väldigt olika ut men till exempel så här: Jag startar på mitt kontor i Södertälje vid åtta-halv niosnåret med en kopp kaffe framför datorn. Då kikar jag på nya mail och ser över min att-göra-lista som ändras ständigt. Jag förbereder ett presentationsmaterial som jag ska använda på ett möte om två veckor. Är det måndag har vi veckomöte med hela gruppen. Därefter har jag videokonferensmöte med två nya kollegor som nyss rekryterats i Indien, för att introducera dem till företaget och till det IT-system som de ska jobba med. Innan lunch hinner jag också med ett avstämningsmöte med ett pågående projekt om att använda virtual reality-teknik för utbildning, vi brukar höras en kvart varje dag på Skype. Oftast har jag med mig lunchlåda som jag värmer i lunchrummet, eller så går jag till någon av matsalarna som finns inne på området. Eftermiddagen spenderar jag till exempel i ett arbetsmöte över Skype tillsammans med en leverantör av nytt IT-system som kan digitalisera fabrikens produktionsuppföljning. Jag är med tillsammans med några av de kommande användarna i Sverige och Tyskland, för att hjälpa diskussionen på traven så att vi får en lösning som är användbar. Sedan är klockan fem och det är dags att gå till bussen.

Utvecklingsmöjligheter inom mitt yrke är  
Jag arbetar varje dag med att lära mig mer om nya metoder för läkemedelstillverkning allteftersom ny teknik uppfinns, förbättra mina språk- och kulturkunskaper så att jag kan samarbeta bättre med kollegor inom andra delar av företaget, och med att öka min tekniska kunskap om hur IT-systemen fungerar så att jag kan föreslå förbättringar. Jag vill också utvecklas genom att jobba med andra delar av ett läkemedels livslängd, till exempel forskning och försäljning. 

Övrigt intressant att tänka på med mitt yrke är  
Det är viktigt för mig att vara delaktig i att ta fram nya läkemedel som räddar liv, och det är roligt att jobba med människor som brinner för samma sak.