Volvo Construction Equipment

Vi utvecklar framtidens anläggningsmaskiner för en hållbar värld!

Vi är över 14 000 medarbetare världen över som utgör en av de ledande tillverkarna av hjullastare, grävmaskiner, dumprar och väganläggningsmaskiner. Tillsammans är vi ett av världens största företag i branschen som utvecklar framtidens anläggningsmaskiner för en hållbar värld. Välkommen till Volvo Construction Equipment.

Du känner förmodligen igen dem, våra gula maskiner som arbetar vid hus- och vägbyggen, hamnar och grustag. Våra kunder använder Volvos anläggningsmaskiner inom de flesta av samhällets olika områden. Och vi är inte bara starka på hemmaplan – Volvo Construction Equipment finns representerat i hela världen med marknadsföring och försäljning i 180 länder och fabriker i Tyskland, Frankrike, Polen, Skottland, USA, Brasilien, Indien, Kina och Korea.

Volvo i Eskilstuna
Volvo Construction Equipment är en del av Volvokoncernen och ett av flera affärsområden som finns i Eskilstuna. Här hittar du en av de största komponentfabrikerna i Europa där det tillverkas axlar och trans-missioner till hjullastare och dumprar samt axlar till hjullastare, dumprar och lastbilar. På sajten finns också ett tekniskt center där vi utvecklar våra produkter och skapar nya funktioner för att möta morgondagens behov. Här finns även ett demonstrationscenter där våra maskiner får visa vad de kan prestera i sitt rätta element, samt säljregionerna Europas och Internationals huvudkontor som ansvarar för försäljning och marknadsföring i Europa, Mellanöstern och Afrika. Totalt är vi drygt 2 000 medarbetare som arbetar i Eskilstuna.

Våra kärnvärden
Även om vi arbetar över hela världen förenas vi inom samma företagskultur. Vi strävar efter samma kärnvärden som grundar sig på kvalitet, säkerhet och miljöomsorg. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med energi, passion och respekt för individen som bygger på övertygelsen att varje medarbetare har förmågan och viljan att förbättra verksamheten.