STIL

Det handlar om Independent Living

STIL, Stiftarna av Independent Living i Sverige, är förutom en väletablerad assistansanordnare också en del av Independent Living-rörelsen. Independent Living är både en filosofi och en internationell medborgarrättsrörelse av människor med normbrytande funktionalitet (funktionsnedsättning). En av de största skillnaderna mellan STIL och andra assistansanordnare är att vi inte har några aktieägare som vill göra vinst. STIL är istället ett kooperativ och en assistansanordnare som verkar för mänskliga rättigheter, inte för ekonomiska vinster.

Du blir handplockad för uppgiften
Som personlig assistent i STIL är det den du arbetar hos, assistansanvändaren, som är din arbetsledare. Det garanterar att assistansen blir så personlig som möjligt eftersom det är individen som är expert på sina egna behov.

Lyhördhet, flexibilitet och improvisationsförmåga är ofta viktiga egenskaper som personlig assistent. Men det som avgör om du passar för ett jobb är att du funkar ihop med den du ska arbeta hos, att personkemin stämmer. Hur din arbetsdag ser ut beror helt på vem du arbetar hos, det vill säga vem som är din arbetsledare. På STIL är det personen du ska jobba hos som själv rekryterar dig som personlig assistent. Du blir med andra ord handplockad för uppgiften.

STIL är en arbetsgivare med lång erfarenhet
STIL har arbetat med personlig assistans sedan 1984. Det innebär att det är en erfaren arbetsgivare som har hand om till exempel löneutbetalningar, utbildning och rådgivning. Som anställd hos STIL får du alltid kollektivavtal, pensions- och försäkringsförmåner, möjlighet till utbildning och friskvårdsbidrag.

ADRESS
STIL
Storforsplan 36, 10tr
123 47 FARSTA

Telefon 08-506 221 50