Svealandstrafiken AB

Ett starkt företag i en framtidsbransch

Svealandstrafiken utför den linjelagda kollektivtrafiken med buss i Västmanland, stadstrafiken i Örebro samt den regiontrafik som utgår från buss- depåerna i Örebro och Odensbacken. Bolaget ägs gemensamt av Region Västmanland och Region Örebro län.

Vi har våra huvudkontor i Västerås och Örebro. Det är också där man finner de två största depåerna. Vi finns även representerade i Fagersta, Köping, Odensbacken och Sala.

Vi är ett företag i ständig utveckling både i trafik- och miljöhänseende. Tack vare nya, moderna bussar med ny teknik, ligger vi idag långt fram för att förbättra det kollektiva resandet. Vi vill vara det naturliga valet för ditt resande. Gemensamt för alla våra medarbetare är att de är viktiga pusselbitar för att helheten ska fungera.

Bussföraren är vårt ansikte utåt. Motiveras du av eget ansvar, att jobba med problemlösning och att få människor att känna sig trygga kan bussföraryrket vara något för dig.

Verkstadspersonalen har också en viktig funktion. De ser till att bussarna är i bästa skick så att det är tryggt att resa med oss. Det råder brist på tungmekaniker, ett litet tips för dig som funderar på framtiden.
Servicepersonalen förbereder bussen för trafik. Här jobbar man bl. a. med tankning, yttre och inre städning, säkerhetskontroller och utför småreparationer på bussarna.

ADRESS

Svealandstrafiken AB
Retortgatan 7, 721 30 VÄSTERÅS
Tel: 021-470 18 00

Svealandstrafiken AB
Fabriksgatan 20, 702 23 ÖREBRO
Tel: 019-760 63 00