Blekinge Naturbruksgymnasium

Kom  som  du  är!  Bli  vad  du  vill!

VÄLKOMMEN TILL BLEKINGE NATURBRUKSGYMNASIUM
Vi är en liten skola som bryr oss mycket om våra elever. Det viktigaste för oss är Du och att Du får bästa möjliga förutsättning för en modern och gedigen utbildning i en trivsam miljö. Oavsett vilken inriktning du väljer, har du möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet. Vi erbjuder även internatboende.

UTBILDNINGAR
Lantbruk – maskiner/entreprenad eller lantbruksdjur
Profilen mot lantbruk är en yrkesutbildning för dig som är intresserad av växtodling, lantbruksdjurens skötsel, lantbrukets maskiner, grävmaskiner, teknik och entreprenörskap. Genom teori och praktik får du lära dig att bruka jorden, köra och underhålla moderna lantbruks- och entreprenadmaskiner. Du får även lära dig sköta lantbruksdjuren, allt på ett för miljön hållbart sett. Din utbildning sker framför allt på vårt skoljordbruk.

Skog – Skogsmaskiner
Gillar du att vara ute i skog och mark och är intresserad av maskiner? Då är det här en utbildning för dig. Större delen av utbildningen sker ute i naturen. Du får lära dig skogsskötsel och köra skogsmaskiner. Utbildningen sker med hjälp av våra simulatorer och våra moderna skogsmaskiner.

Djur – Hästar och hästsport
Profilen ger dig en bred utbildning i skötsel och hantering av hästar. Du får grunderna i ridning och körning. Vi har ett stort ridhus och en nybyggd terrängbana för fälttävlan. Du har möjlighet att ta med egen häst.

Djur – Hundar och hundsport
Detta är en utbildning för dig som har hunden som ditt stora intresse. Du får en grundläggande utbildning i skötsel och hantering av hundar. Vi har bland annat hundstall och uppvärmd hundhall. Du kan ta med din egen hund till internatet.

Naturvetenskaplig profil
Detta är profilen för dig som vill kombinera ett intresse för hästar och natur med naturvetenskaplig behörighet. Na-behörigheten har vi utformat för att vara en bra språngbräda till universitetens naturvetenskapliga utbildningar. Du läser färre yrkeskurser och istället kurser i matematik, fysik och kemi. Kurserna för NA-behörigheten ligger i programfördjupningen, som individuellt val och utökat program.

Introduktionsprogram
Våra introduktionsprogram vänder sig till dig som saknar behörighet.

ADRESS  
Blekinge Naturbruksgymnasium
Gamla Riksvägen 61
372 62 BRÄKNE-HOBY

Telefon: 0457-61 74 40

Program

Naturbruk:
Djur (Profiler: Hundar och hundsport, Hästar och hästsport)
Lantbruk (Profiler: Lantbruksdjur, Maskin)
Skog (Profiler: Skogsmaskinförare, Skogsvårdare med jakt och viltvård)

Introduktionsprogram:
Individuellt alternativ Programinriktat val