Dille Gård Naturbruksgymnasium

Jobba direkt eller studera vidare

Dille Gårds filosofi är att undervisningen skall vara rolig, inspirerande och utvecklande. Vi är en lagom stor skola med mycket praktisk undervisning utomhus, nära djur och natur varvat med teori. Vi som jobbar på Dille brinner för våra ämnesområden. Det finns goda möjligheter att bo på vår skola, med närhet till både fjäll och stad.

JAKT
Jakt och viltvård kan stoltsera med att Dille Gård har vunnit SM i jakt för gymnasieelever, både individuellt och i skolkampen. På Jakt och viltvård utvecklar du ditt intresse och din kunskap. Du blir förberedd för
högskolestudier och arbete direkt efter utbildningen.

HUND
I den nybyggda hundhallen på Dille Hundcenter får du träna med hundar och vidareutveckla dina kunskaper. Du förbereder dig för ett arbete med hundar och för vidare studier. Idag används tjänstehundar exempelvis inom polisen, försvarsmakten och räddningstjänst.

DJURVÅRD
Dille Gårds filosofi är att utbilda kunniga djurvårdare. Här finns möjlighet till utökad behörighet, nivå 2. Under utbildningen får du en bredd av kunskaper inom djurvård. Om du vill studera till Veterinär finns extra kurser inom NV.

SKOGSMASKINFÖRARE
Utbildningen till skogsmaskinförare är för dig som vill vistas mycket i skog och mark. När du är klar med utbildningen är du maskinförare, med goda kunskaper inom skogens alla områden.

ÄVENTYR
Äventyrsturism ger dig en grundkunskap inom friluftsliv – vana av att bo, äta och sova utomhus i olika väder och årstider och kunskaper i turism, entreprenörskap, värdskap och olika aktiviteter. Möjlighet att bli certifierad naturguide och skidinstruktör samt fler behörigheter.

HÄST
Dilles hästutbildning ger dig en gedigen grundutbildning i ridning och hästkunskap. Vår filosofi är att erbjuda dig en stimulerande och individuellt anpassad undervisning och att utbilda dig till en bra hästmänniska.

ADRESS 
Dille Gård Naturbruksgymnasium
Dille 226
836 95 ÅS

Telefon: 070-539 98 91

Program

SKOLANS PROFILER NV-KURSER SOM TILLVAL
Häst
Jakt & Viltvård
Äventyrsturism
Djurvård

SKOLANS PROFILER UTAN NV SOM TILLVAL
Hund
Skogsmaskinförare