Dille Gård Naturbruksgymnasium

Följ din passion- lär dig ännu mer!

Arbeta direkt eller studera vidare.

Dille Gårds filosofi är att undervisningen ska vara rolig, inspirerande och utvecklande. Vi är en lagom stor skola med mycket praktisk undervisning utomhus, nära djur och natur varvat med teori. Vi som jobbar på Dille brinner för våra ämnesområden. Det finns goda möjligheter att bo på vår skola, med närhet till både fjäll och stad.

ÄVENTYRTURISM
Äventyrsturism ger dig en grundkunskap inom friluftsliv- vana av att bo, äta och sova i naturen med olika väder och årstider och kunskaper i turism, entreprenörskap, värdskap och olika aktiviteter. Möjlighet att bli certifierad naturguide och skidinstruktör samt flera behörigheter.

HUND
I den nybyggda hundhallen på Dille hundcenter får du träna med hundar och vidareutveckla dina kunskaper. Du förbereder dig för ett arbete med hundar och för vidare studier. Idag används tjänstehundar inom polisen, försvarsmakten och räddningstjänsten.

DJURVÅRD
Dille gårds vision är att utbilda kunniga djurvårdare. Här finns möjlighet att få utökad behörighet nivå 2. Under utbildningen får du en bred kunskap inom djurvård. Om du vill studera vidare till veterinär kan du läsa extra kurser inom NV för att få behörighet.

HÄST
Dilles hästutbildning ger dig en gedigen grundutbildning i ridning och hästkunskap. Vår filosofi är att erbjuda dig en stimulerande och individuellt anpassad undervisning och att utbilda dig till en bra hästmänniska.

SKOGSMASKINFÖRARE
Utbildningen till skogsmaskinförare är för dig som vill vistas mycket i skog och mark. När du är klar med utbildningen är du maskinförare, med goda kunskaper inom skogens alla områden.

JAKT
Jakt och viltvård kan stoltsera med att Dille gård har vunnit SM i jakt för gymnasieelever, både individuellt och i skolkampen. På jakt och viltvård utvecklar du ditt intresse och din kunskap. Du blir förberedd för högskolestudier och arbete direkt efter utbildningen.

ADRESS

Dille Gård Naturbruksgymnasium
Dille 226
836 95 ÅS

Telefon: 063-381 11

Program

SKOLANS PROFILER NV-KURSER SOM TILLVAL
Häst
Jakt & Viltvård
Äventyrsturism
Djurvård

SKOLANS PROFILER UTAN NV SOM TILLVAL
Hund
Skogsmaskinförare