Gotland Grönt Centrum

DJURSJUKVÅRD • HUNDSPORT • HÄST • LANTBRUK • LANTBRUKSDJUR

Läs NATURBRUKSPROGRAMMET på magiska Gotland

Vi ger dig tre år av nya kunskaper, gemenskap, trygghet och en rolig skolgång som ger dig en yrkesexamen och goda framtidsutsikter för jobb!

Hos oss står du som elev i centrum. Vår utbildning drivs av engagerade lärare, elevdemokrati, stöd av branschen, moderna metoder med fokus på en hållbar framtid.

Vi tror att en god hälsa skapar en god studietid. Hos oss äter du närproducerad svensk mat i vår restaurang. Du lär dig om hälsa, träning, ledarskap och att skapa goda relationer.

Stimulerande miljö med skoljordbruk, stall och djurvård
Naturbruksprogrammet på Wisbygymnasiet drivs i samverkan med Gotland Grönt Centrum. Du läser kärnämnena i Wisby och karaktärsämnen på Gotland Grönt Centrum i Roma. Det bästa av två världar.

Du möts av en vacker och stimulerande studiemiljö med närhet mellan klassrum och den praktiska verkligheten. Vi har eget skoljordbruk som drivs både i KRAV och konventionellt, växtodling, högt prisade djurbesättningar med mjölkkor samt fårbesättning. Vi har egen avdelning för sällskapsdjur, veterinärrum, hundsimbassäng, rehab center och friskvårdsavdelning för hund. Som hundsportselev är din hund välkommen och vi tränar praktiskt varje vecka. Läser du häst kan du välja mellan ridning eller körning. Vi samarbetar med Suderbys Gård och ridskola med ett 50-tal hästar, stall, utomhusridbana och ridhus.

Utvecklande praktik och entreprenörskap
Utbildningen omfattar minst 16 veckors praktik inom vald profil. Du får också vara med och starta och driva UF företag, som ger kunskaper värdefulla för framtida företagande och arbetsliv.

Beroende på profil erbjuds du traktorkörkort, motor – och röjmotorsågskort, hästskötarexamen. Alla elever på naturbruksprogrammet ges möjligheten att få en del av körkortsutbildningen för B – körkort betald.

Våra elever väljer efter avslutade studier att arbeta eller läsa vidare till bland annat lantmästare, djursjukskötare, hundföretagare, hippolog, agronom eller veterinär.

Välkommen att besöka oss eller kontakta oss för mer info. www.naturbruksgymnasiumgotland.se

ADRESS  
Gotland Grönt Centrum
Roma Lövsta 10
622 54 ROMAKLOSTER

Telefon: 0498-69 10 50

Program

Skolans profiler
Lantbruk, Lantbruksdjur, Djursjukvård, Hundsport & Häst.
ÖVRIGT Ekologiskt och konventionellt skoljordbruk innefattande odling, mjölk- och lammproduktion. Elevboende i mysig miljö.

Yrkesutgångar
Djurvårdare, Hästskötare, Djurskötare lantbruksdjur, Växtodling och maskiner, Arbete med hund, hundsiminstruktör.