Gotland Grönt Centrum

NATURBRUKSPROGRAMMET – DJURSJUKVÅRD • HÄST • LANTBRUK • LANTBRUKSDJUR

Välkommen att möta din framtid hos oss!

Vill du jobba med djursjukvård, sällskapsdjur, hundar, hästar, lantbruksdjur eller lantbruk?
Vi ger dig tre år av nya kunskaper, gemenskap och en rolig och omväxlande skolgång som ger dig en yrkesexamen och goda framtidsutsikter för jobb inom det gröna näringslivet.
Hos oss står du som elev i centrum! Vår utbildning drivs av engagerade lärare, elevdemokrati, stöd av branschen med fokus på en hållbar framtid och moderna metoder.
Vi tror på att god hälsa skapar en god studietid. Hos oss äter du närproducerad svensk mat i vår restaurang. Du lär dig om hälsa, träning, ledarskap och att skapa goda relationer.

Stimulerande miljö med skoljordbruk, stall och djurvård
Naturbruksprogrammet på Wisbygymnasiet drivs i samverkan med Gotland Grönt Centrum. Du läser kärnämnena
på Wisby gymnasiet i Visby och karaktärsämnen på Gotland Grönt Centrum i Roma. Det bästa av två världar.
Du möts av en vacker och stimulerande studiemiljö med närhet mellan klassrum och den praktiska verkligheten. Vi har eget skoljordbruk som drivs både i KRAV och konventionellt, växtodling, mjölkkor samt fårbesättning. Vi har egen avdelning för sällskapsdjur, veterinärrum, hundsimbassäng, rehab center och friskvårdsavdelning för hund. Vi samarbetar med Suderbys Gård och ridskola med ett 50 tal hästar, stall, utomhusridbana och ridhus.

Utvecklande praktik och entreprenörskap
Utbildningen omfattar minst 16 veckors praktik inom vald profil. Du får också vara med och starta och driva UF företag, som ger kunskaper värdefulla för framtida företagande och arbetsliv.
Beroende på profil erbjuds du traktorkörkort, motor – och röjmotorsågskort, hästskötarexamen. Alla elever på naturbruksprogrammet ges möjligheten att få en del av körkortsutbildningen för Bkörkort betald.
Våra elever väljer efter avslutade studier att arbeta eller läsa vidare till bland annat lantmästare, djursjukskötare, hundföretagare, hippolog, agronom eller veterinär.
Vill du veta mer eller komma och besöka oss på naturbruksprogrammet?

Hjärtligt välkommen till oss!
www.grontcentrum.se

ADRESS  
Gotland Grönt Centrum
Roma Lövsta 10
622 54 ROMAKLOSTER

Telefon: 0498-69 10 50

Program

Skolans profiler

Lantbruk, Lantbruksdjur, Djursjukvård & Häst.
ÖVRIGT Ekologiskt och konventionellt skoljordbruk innefattande odling, mjölk- och lammproduktion. Elevboende i mysig miljö.

Yrkesutgångar

Djurvårdare, Hästskötare, Djurskötare lantbruksdjur, Växtodling och maskiner.