Marina läroverket

Ta del av äventyret

Marina läroverket är en gymnasieskola i marin miljö som ligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city. Läget ger utmärkta möjligheter till att nyttja både vad skärgården och storstaden har att erbjuda. Med 500 elever på skolan kan vi erbjuda dig både trygghet och kamratskap, samtidigt som du får möjlighet till intressanta och varierande upplevelser. Här blir du väl förberedd för framtiden, oavsett om du vill direkt ut i arbetslivet eller planerar att studera vidare på högskola eller universitet. Utöver det vill vi se till att dina tre år på Marina läroverket är något du sent kommer att glömma.

Inom alla utbildningar förläggs delar av undervisningen ombord på våra skolfartyg. Ombord undervisas eleverna i de ordinarie skolämnen samtidigt som de mönstras som jungmän och tränas i samarbetsförmåga och problemlösning. Eleverna har dessutom undervisning i sjömanskap, deltar i framförandet av fartygen och har tjänstgöring i Byssan.

Bakom skolans marina profil finns en helt vanlig gymnasieskola med målet att du ska kunna nå längre. Skolans pedagogiska idé är att varva teoretiska och praktiska studier för att nå en djupare kunskap och förståelse. Våra engagerade och kompetenta lärare fokuserar på att ge dig möjlighet att både lyckas och utmanas i dina studier, oavsett om vi är i klassrummet eller ombord på något av våra fartyg.

Våra utbildningar

Företagande & Entreprenörskap
Ekonomiprogrammet
Utbildningen bygger på Ekonomiprogrammet och passar dig som är intresserad av eget företagande. Vi jobbar med konkreta, verklighetstrogna uppgifter ofta i direkt kontakt med företag och andra organisationer som ger dig en god beredskap att själv ta dig an företagandets utmaningar. Under tredje året får du starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet (UF).

Marinteknik
Service och reparation
Utbildningen inriktar sig på Service och reparation med fokus på fritidsbåtar och ger grundläggande yrkesutbildning till marintekniker. Undervisningen sker i skolans lektionssalar, verkstäder och båthallar samt ute i skärgården och under dina tre år kommer du göra minst 15 veckors praktik i branschen. Du har också möjlighet att läsa till kurser för att få grundläggande högskolebehörighet.

Ledarskap & Kommunikation
Samhällsvetenskapsprogrammet
Utbildningen bygger på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap och passar dig som är intresserad av människor och som vill utvecklas som ledare och gruppmedlem i samarbete med andra. Vi kombinerar spännande studier i samhällsfrågor, teorier kring ledarskap och grupputveckling med personlig utveckling.

Marinbiologi
Naturbruksprogrammet
Utbildningen bygger på Naturbruksprogrammet och passar dig som är intresserad av naturvetenskap och vad som händer under ytan i våra sjöar och hav. Utbildningen har två utgångar:

  • Marinbiologi: för dig som gillar de naturvetenskapliga ämnena och vill ha en bred ingång till universitet och högskola.
  • Vatten & miljö: för dig som gillar att arbeta praktiskt och som vill jobba inom exempelvis naturturism, vattenbruk eller miljövård.

ADRESS
Marina läroverket
Hamnvägen 2, 182 78 Stocksund

Telefon: 08-85 32 00

Program

Företagande och entreprenörskap
Ekonomiprogrammet

Marinbiolog/Miljö och vatten
Naturbruksprogrammet

Ledarskap och kommunikation
Samhällsvetenskapsprogrammet

Marinteknik
Service och reparation

Alla utbildningar på Marina läroverket ger behörighet till högskolan.