REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer!

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din högskolebehörighet kan du läsa hos oss som individuella val.

På Refis finns inget vinstintresse. Skolan ägs av Installatörsföretagen som återinvesterar eventuella vinster i eleverna. Med den nära anknytningen till både El- och VVS-branschen får du inte bara en spännande gymnasieutbildning, utan skapar också goda kontakter ute i arbetslivet.

Hos oss blandar du praktisk och teoretisk utbildning från första skoldagen. Du går på praktik 12 veckor under årskurs 1 och 2. Årskurs 3 är du gymnasial lärling och är ute på praktik 3 dagar varje vecka.

Med El-och energiprogrammet är vi ansluten till ETG College. Det innebär att lärlingstiden är inkluderad i gymnasietiden. Elever som klarar kurskraven, terminsproven och yrkestestet samt genomfört all APL får ECY-certifikat. Det vill säga de får ett yrkesbevis i samband med att utbildningen genomförts och kan anställas som förstaårsmontör i företagen enligt kollektivavtal mellan elteknikbranschens parter. Inriktningen Elteknik kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution.

Inom vår VVS-utbildning kan du bland många andra arbeten bli VVS-montör, projektör, eller så vidareutbildar du dig till VVS-ingenjör, projektledare eller konstruktör.

Stämningen på skolan är trygg och familjär.

Behovet av framtida arbets-kraft inom båda branscher är rekordstort.

ADRESS 

REFIS
Box 440 57
100 74 STOCKHOLM

Besök: Lövholmsvägen 2, Liljeholmen
Telefon: 08-447 61 00