REFIS

Branschskolan för elektriker och VVS-montörer

Rör- och elentreprenörernas Friskola i Stockholm är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din högskolebehörighet kan du läsa hos oss som individuella val.

På Refis finns inget vinstintresse. Skolan ägs av Installatörsföretagen som återinvesterar eventuella vinster i eleverna. Med den nära anknytningen till både El- och VVS-branschen får du inte bara en spännande gymnasieutbildning, utan skapar också goda kontakter ute i arbetslivet.

Hos oss blandar du praktisk och teoretisk utbildning från första skoldagen. Du går på praktik 12 veckor under årskurs 1 och 2. Årskurs 3 är du gymnasial lärling och är ute på praktik minst 3 dagar varje vecka.

Inom vår VVS-utbildning kan du bland många andra arbeten bli VVS-montör, projektör, eller så vidareutbildar du dig till VVS-ingenjör, projektledare eller konstruktör.

Med El-och Energiprogrammet är vi partner med ETG. Det innebär att lärlingstiden är inkluderad i gymnasietiden och du får ditt yrkesbevis efter godkänt examensprov direkt vid studenten. Du blir alltså elektriker på tre år istället för fyra. Efter gymnasiet är du första-års-montör istället för att vara lärling. Inriktningen Elteknik kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution. Andra möjliga yrken är till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Refis tar in 44 elever inom VVS-programmet och 20 elever inom El- och Energiprogrammet, inriktning Elteknik. Stämningen på skolan är trygg och familjär.

Behovet av framtida arbetskraft inom båda branscher är rekordstort. Ta del av en utbildning som leder till jobb!

Hos oss trivs eleverna – bli en av dem!  Välkommen till Refis!

ADRESS 

REFIS
Box 440 57
100 74 STOCKHOLM

Besök: Lövholmsvägen 2, Liljeholmen
Telefon: 08-447 61 00