Thomasgymnasiet

Thomasgymnasiet grundades redan år 1626 på uppdrag av Kung Gustaf II Adolf. Det gör oss till Sveriges näst äldsta gymnasium. Idag är vi en kommunal gymnasieskola i ljusa och moderna lokaler på Campus Strängnäs. Vi välkomnar människor med olika bakgrund och erfarenhet och vår skola är en del av samhället och vår omvärld, inte en värld för sig. Vi vet att mångfald berikar.

Skolans elever trivs och känner sig trygga och goda relationer mellan elever och medarbetare skapas varje dag. Medarbetare som arbetar på Thomasgymnasiet känner en stolthet över att bidra till detta.

Här går drygt 500 elever på sju olika nationella program. Oavsett vilket program du väljer, kan du sätta guldkant på dina studier genom att välja någon av våra akademier.

Idrottsakademin
På Idrottsakademin kan du välja innebandy, ishockey eller fotboll. Det innebär att du tränar din idrott inom ramen för det individuella valet. Du läser även kursen Träningslära 1.

Musikakademin
Det unika med Thomasgymnasiets Musikakademi är antalet lärarledda lektionstimmar på den individuella delen, som är dubbelt så många än vad som normalt ryms inom en kurs på 100 poäng. Förutom instrument och sång läser du kursen Ensemble 1 med övriga musikelever. Din undervisning är på Kulturskolan.