Realgymnasiet Uppsala

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Det som är roligt för dig är viktigt för oss
På Realgymnasiet använder vi det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. För att du ska få de allra bästa förutsättningarna efter gymnasiet bygger våra utbildningar på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher och genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. Med en utbildning från oss lär du dig för framtiden – oavsett om du väljer att börja jobba direkt efter examen, eller plugga vidare.

Yrkesexamen och högskolebehörighet
Med en utbildning från Realgymnasiet behöver du inte välja bort någonting. Efter examen har du alla möjligheter att göra det du känner för just då, oavsett om du vill börja jobba direkt eller studera vidare. På våra yrkesprogram får du inte bara en yrkesexamen – du kan även välja grundläggande högskolebehörighet.

Lär på riktigt mitt i verkligheten
Alla våra utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Därför samarbetar vi med de bästa inom varje bransch för att vara säkra på att du lär dig av människor som delar dina intressen och som ligger i framkant. På köpet får du insyn i verkligheten och ett nätverk som du kommer ha nytta av hela livet.

ADRESS
Realgymnasiet Uppsala
Kungsängsgatan 12
753 22 UPPSALA

Telefon: 010-139 85 90 (vxl)

Program

NB – Naturbruksprogrammet
Ridning, hund, sällskapsdjur och djursjukvård, naturturism

HV – Hantverksprogrammet
Hår- och makeupstylist och Frisör