Vattenfallgymnasiet

Vi utbildar för en hållbar fossilfri framtid med fokus på elproduktion från förnybara energikällor som sol, vind, vatten och kärnkraft.

Teknik, matematik och naturvetenskap ger nycklar att lösa de globala utmaningarna. Vattenfallgymnasiets utbildningar sätter fokus på olika former av elproduktion och energi, som sol, vind, vatten och kärnkraft. Inom våra olika inriktningar kan du också själv forma din kursplan. Exempelvis fördjupning inom Hållbart samhälle, IT/Systemvetenskap, eller Naturvetenskap för dig som vill ha behörighet att läsa vidare inom natur på högskola och universitet.

Välj till ett fjärde år
Vill du fördjupa dig, eller få en kortare väg ut i arbetslivet kan du läsa Teknikprogrammets yrkesinriktade fjärde år och få titeln Gymnasie­ingenjör.

Praktik och sommarjobb
Genom vårt nära samarbete med Vatten­fall AB så får du tillgång till Forsmarks kärnkraftverk och SKB:s anläggningar, liksom Vattenfalls FoU-laboratorium i Älvkarleby. Här får du inblick i sambandet mellan forskning och vetenskap och rätt förutsättningar att tackla de utmaningar du vill lösa.

Som elev på Vattenfallgymnasiet får du också förtur till praktikplats på Vattenfalls olika anläggningar och enheter, världen över. Dessutom blir du extra prioriterad som sökande till sommarjobb inom Vattenfallkoncernen.

Riksintag
Alla våra utbildningar har riksintag och kan sökas av elever från hela landet.

Eget boende
På vårt Campus får du nära till skolan, vännerna och naturen med många möjligheter till olika fritidsaktiviteter. Rummet du hyr är möblerat. Kök och allrum delas med dina huskompisar. Skolan bjuder på frukost och ibland även en vällagad middag. Ta kontakt med så oss så hjälper vi dig i hur du söker inackorderingsbidrag.

ADRESS

Vattenfallgymnasiet
Forsmarks Bruk 71
742 94 Östhammar
Telefon 073-800 15 39

Program

TE - Teknikprogrammet

Inriktning produktionsteknik
Automatiserad produktion och styrning av produktionslinjer.

Inriktning teknikvetenskap
Matematisk modellering, simulering, styrning och reglering.

Profil natur
Produktionsteknik eller teknikvetenskap med tonvikt på naturvetenskapliga kurser som kemi och biologi.