Wilhelm Haglunds gymnasium

Vill du jobba med framtidens teknik?

Om du är intresserad av teknik och tycker att bra stämning, engagerade lärare och utbildning av hög kvalitet är viktigt, då är Wilhelm Haglunds gymnasium ett självklart val för dig!

Wilhelm Haglunds gymnasium i Gimo är en liten friskola som passar både dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet och dig som har tänkt plugga vidare på högskolan. På vårt industritekniska program med inriktning produkt- och maskinteknik kan du nämligen välja mellan två olika inriktningar.

Om du pluggar yrkesförberedande inriktning går du ut med en yrkesexamen i produkt- och maskinteknik till en arbetsmarknad där det finns massor av jobb med bra lön. Självklart kan du läsa in grundläggande behörighet till högskolan om du vill. Du som väljer inriktningen yrkes- och högskoleförberedande kan läsa in särskild behörighet för tekniska högskoleutbildningar som till exempel civil- och maskiningenjör, samtidigt som du också får en yrkesexamen i produkt- och maskinteknik.

Skolan har goda kontakter med teknikföretagen i regionen och de minst 16 veckornas APL (arbetsplatsförlagt lärande) på till exempel Sandvik Coromant i Gimo håller mycket hög kvalitet. Efter årskurs ett och två erbjuds du som elev sommarjobb där du gjort APL, vilket innebär en fot in på arbetsmarknaden och chansen att själv skapa goda kontakter med arbetsgivare.

För dig som gillar att resa innebär tredje året på WHG en fantastisk möjlighet! Då kan du få göra din APL på något av Sandviks företag utomlands, som till exempel Japan, USA, Indien eller Kina.

Med en examen från oss kommer du att vara redo för högskolan, ha stor arbetslivserfarenhet och aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke, samt inte minst – vara attraktiv på arbetsmarknaden!

ADRESS  
Wilhelm Haglunds Gymnasium
Gymnasievägen 2
747 40 GIMO

Telefon: 0173-850 64

Program

Industritekniska programmet, IN: inriktning Produkt- och maskinteknik