Wilhelm Haglunds gymnasium

Plugga vidare eller börja jobba?

På Wilhelm Haglunds gymnasium behöver du inte välja!

Är du intresserad av teknik och tycker att bra stämning, engagerade lärare och utbildning av hög kvalitet är viktigt? Då är Wilhelm Haglunds gymnasium ett självklart val!

WHG är en liten friskola som erbjuder det treåriga industritekniska programmet med inriktning produkt- och maskinteknik. Utbildningen har två inriktningar som båda ger yrkesexamen och högskolebehörighet. Därför passar vår skola både dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet och dig som har tänkt plugga vidare på högskolan eller universitetet.

Om du väljer yrkesförberedande inriktning går du ut med examen som CNC-operatör till en arbetsmarknad där det är brist på just din kompetens och lätt att få jobb. Självklart kan du också välja att läsa in grundläggande behörighet till högskolan om du skulle vilja plugga vidare senare i livet.

För dig som istället väljer inriktningen yrkes- och högskoleförberedande finns möjligheten att läsa in särskild behörighet för tekniska utbildningar på universitet och högskolor, som till exempel civil- och maskiningenjör, samtidigt som du också får en yrkesexamen.

Skolan har goda kontakter med teknikföretagen i regionen och de minst 16 veckornas APL (arbetsplatsförlagt lärande) på till exempel Sandvik Coromant i Gimo håller mycket hög kvalitet. Efter årskurs ett och två erbjuds du som elev sommarjobb där du gjort APL, vilket innebär en fot in på arbetsmarknaden och chansen att själv skapa goda kontakter med arbetsgivare. Eleverna på WHG lyfter ofta fram den nära kontakten med själva yrket och näringslivet som något väldigt positivt med
utbildningen och beskriver hur de går direkt in på ett nytt jobb med självförtroende.

För dig som gillar att resa innebär tredje året på WHG en fantastisk möjlighet! Då kan du få göra din APL på något av Sandviks företag utomlands, som till exempel Japan, USA, Indien eller Italien.

Med en examen från oss kommer du att ha stor arbetslivserfarenhet, aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke och inte minst - vara attraktiv på arbetsmarknaden!

 

ADRESS  
Wilhelm Haglunds Gymnasium
Gymnasievägen 2
747 40 GIMO

Telefon: 0173-850 64

Program

Industritekniska programmet, IN: inriktning Produkt- och maskinteknik