Wilhelm Haglunds gymnasium

Praktiker, teoretiker eller både och?

Är du intresserad av teknik och tycker att bra stämning, engagerade lärare och utbildning av hög kvalitet är viktigt? Då är Wilhelm Haglunds gymnasium ett självklart val!

Wilhelm Haglunds gymnasium är en liten friskola som erbjuder det treåriga industritekniska programmet med inriktning produkt- och maskinteknik. Våra två inriktningar gör att utbildningen passar både dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet och dig som har tänkt plugga vidare på högskolan eller universitetet.

Om du väljer yrkesförberedande inriktning går du ut med examen som CNC-operatör till en arbetsmarknad som behöver dig. Självklart kan du också välja att läsa in grundläggande behörighet till högskolan om du skulle vilja plugga vidare senare i livet.
För dig som istället väljer inriktningen yrkes- och högskoleförberedande finns möjligheten att läsa in särskild behörighet för tekniska utbildningar på universitet och högskolor, som till exempel civil- och maskiningenjör, samtidigt som du också får en yrkesexamen.

Skolans goda kontakter med teknikföretagen i regionen gör att de minst 16 veckornas APL (arbetsplatsförlagt lärande) på till exempel Sandvik Coromant i Gimo är av mycket hög kvalitet. Det nära samarbetet gör också att vi tillsammans med företagen formar vår utbildning så att den passar framtidens tekniska utveckling.

Efter årskurs ett och två erbjuds du som är elev sommarjobb där du har praktiserat under läsåret, vilket innebär en fot in på arbetsmarknaden och chansen att själv skapa goda kontakter med eventuella framtida arbetsgivare. För dig som gillar att resa innebär tredje året på WHG en fantastisk möjlighet! Då erbjuds eleverna att göra sin APL på något av Sandviks företag utomlands som till exempel Japan, USA, Indien eller Italien.

Med en examen från oss kommer du att ha stor arbetslivserfarenhet, aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke och inte minst - vara attraktiv på arbetsmarknaden!

ADRESS  
Wilhelm Haglunds Gymnasium
Gymnasievägen 2
747 40 GIMO

Telefon: 0173-850 64

Program

Industritekniska programmet, IN: inriktning Produkt- och maskinteknik