NTI Gymnasiet Umeå

Jobb för framtiden? Vi har utbildningen!

Tech, science och IT har blivit en allt viktigare del av människans liv. Denna utveckling ställer stora krav på samhället och organisationer till att bistå med kompetens. Därför behövs du mer än någonsin för att kunna bemöta efterfrågan – och vi är här för att hjälpa dig att uppnå dina ambitioner!

NTI Gymnasiet Umeå har funnits sedan 2007, vi har lång erfarenhet av gymnasieutbildningar inom tech, science och IT. Våra lokaler ligger mitt i centrala Umeå i Utopia-gallerian.

Vi erbjuder frukost till våra elever innan lektionerna börjar för att ge de bästa förutsättningarna för att lära. Eftersom mat är viktigt för att orka med en skoldag äter våra elever lunch på en av restaurangerna i Utopia.

De senaste programmen och en vetenskaplig grund
Vi arbetar självklart med den senaste mjukvaran på alla våra gymnasie-program, exempelvis Creative Cloud och hela AutoCad suiten. Vi erbjuder Adobe-certifiering och Microsoft-certifiering. Vi har ett nära samarbete med Umeå universitet och forskningsinstitutet RISE för att utveckla vår undervisning så att vi kan utmana våra elever. Vi har även ett bra samarbete med det lokala näringslivet för att säkerställa att våra utbildningar är uppdaterade och har en bra verklighetsanknytning.

Skapa i vårt Makerspace
I vårt Makerspace får våra elever möjlighet att förverkliga sina idéer med hjälp av den nyaste tekniken. Vi uppmuntrar alla elever att testa sina tankar och utveckla sin kreativitet, vilket vår maker-kultur stödjer.

Gemenskap och aktiviteter
Våra lärare gör skillnad för varje enskild elev. Eleverna på NTI är trygga vilket vi värderar högt då vi vet att det är en förutsättning för lärande. Vi har också olika aktiviteter som arrangeras av skolans elevföreningar som LAN och brädspelskvällar.

NTI Gymnasieingenjör - TE4
Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor i hela Sverige. Som enda gymnasieskola i Umeå erbjuder vi Gymnasieingenjörsutbildningen. TE 4 ger dig en yrkesexamen som är attraktiv i IT-branschen. Det ger dig också en mycket bra grund inför kommande studier till civilingenjör.

ADRESS

NTI Gymnasiet Umeå
Rådhusesplanaden 2C
903 28 UMEÅ

Telefon: 090 – 10 55 40

Program

Högskoleförberedande program:
NTI Teknik - Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik har två fördjupningar software eller engeneering.
TE 4 - Ett fjärde tekniskt år som leder till en gymnasieingenjörexamen.

NTI Design - Estetiska programmet med inriktning estetik och media. Vi förbereder dig för eftergymnasiala medie-, samhällsvetenskapliga- och konstnärliga utbildningar.

Yrkesförberedande program:
NTI IT - El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik för dig som vill arbeta med datorer, nätverk och servrar.

NTI Handel - Du lär dig grunderna i försäljning, marknadsföring och företagsekonomi och du jobbar praktiskt med projekt, UF-företagande, skarpa uppdrag och APL – med möjlighet att göra praktik utomlands i åk 3.