NTI Gymnasiet Umeå

Jobb för framtiden? Vi har utbildningen!

Tekniken. Gemenskapen. Möjligheterna. Hos oss får du stor potential att utvecklas med hjälp av våra skickliga lärare och den senaste tekniken, i en lugn och trygg studiemiljö mitt i centrum.

NTI Gymnasiet mitt i centrala   Umeå är gymnasiet för dig som vet att digital  kompetens är viktigt vad du än kommer att göra i framtiden. Oavsett om du redan vet vart du vill eller om du vill få möjlighet att utforska dina drömmar och mål inom teknik, design, försäljning och IT så stöttar vi dig på din resa.

Vi är en skola för dig som trivs i ett mindre sammanhang. För oss är arbetsglädje, relationer och gemenskap väldigt viktigt. Vi har dessutom ett nära samarbete med det lokala näringslivet och universitet för att du ska få en så intressant och aktuell utbildning som möjligt.

Teknik och digitalt fokus

Oavsett vilket program du går kommer du att bli duktig på att använda digitala verktyg och mjukvara som är relevant för de olika ämnena. Du får en elevdator med hög prestanda där du bland annat har hela Adobe suiten förinstallerad och du får möjlighet att samarbeta med andra i fotostudion, nätverkslabbet och inte minst i vårt makerspace som är utrustat med den senaste tekniken för kreativt skapande.

Tre år – många möjligheter

Hos oss får du lära dig mycket om framtidens utmaningar och hur vi kan hantera dem med hjälp av ny teknik. Bland annat kommer du få jobba med olika projekt inom Green Tech där du lär dig om grön teknik, cirkulär ekonomi och tar fram smarta lösningar som gynnar vår miljö. Dessutom kanske du är nyfiken på vad det innebär att starta eget företag med en hållbar affärsidé?

På  alla våra program finns möjlighet att driva UF-företag. Hos oss får du också tillfälle att certifiera dig i olika programvaror från Adobe och Microsoft vilket är väldigt värdefullt att ha i ditt CV eftersom det visar intyg på dina kompetenser. Om APL ingår i ditt program har du möjlighet att göra den utomlands under sista året.

Kom och besök oss så får du veta mer! Se vår hemsida för öppet hus och prova-på dagar.

ADRESS

NTI Gymnasiet Umeå
Rådhusesplanaden 2C
903 28 UMEÅ

Telefon: 090 – 10 55 40

Program

Högskoleförberedande program:
Estetiska programmet med inriktning estetik och media
- här förbereder du dig för eftergymnasiala medie-, samhällsvetenskapliga- och konstnärliga utbildningar.
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik
- här får du lära dig mycket om webbutveckling och programmering samtidigt som du har chans att läsa in behörighet till civilingenjörsutbildningar.
TE4 - ett  fjärde påbyggnadsår som leder till en gymnasieingenjörsexamen inom mjukvarudesign. Här gör du minst 10 veckors APL.

Yrkesförberedande program:
El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik
-  för dig som vill arbeta med datorer, nätverk och servrar. Här gör du minst 15 veckors APL.
Försäljnings- och serviceprogrammet -  där du lär dig försäljning, marknadsföring och företagsekonomi och jobbar praktiskt med projekt, UF-företagande, skarpa uppdrag och APL.