Odengymnasiet

Välkommen till den lilla skolan med de stora möjligheterna!

I dagsläget går omkring 200 elever på Odengymnasiet, så det är en relativt liten skola. Skolan är belägen i Örnsberg, nära Vinterviken med gångavstånd från T-bana Örnsberg.

Lokalerna är fräscha, och på skolan finns frisör- och stylistsalonger, fysiklabb, mediesal, bibliotek och lärstudio och några uppehållsrum. Eleverna serveras lunch i skolans matsal.

Du kommer få en egen mentor som blir viktig för dig i dina studier och som skapar en fin känsla i klassen, vi vet att trivsel och trygghet är viktigt för dina resultat. Du kommer kunna utgå från din målsättning och få det stöd du behöver för att nå dina mål. För oss är det viktigt att du upplever dig sedd utifrån dina styrkor och att du inte blir en elev som försvinner i mängden, och det finns möjlighet att få mycket hjälp.
Lärstudion är öppen varje dag I skolans lärstudio erbjuds eleverna extrahjälp med sina studier. Lärstudion bemannas av skolans speciallärare och en lärare i grundskolans ämnen för dig som har behov av det. Vi erbjuder också vid behov eleverna lovskola om de av någon anledning halkat efter under vägen.

En stolthet är våra lokaler på hantverksprogrammet där vi har en egen frisörsalong, en stylistsalong samt en egen sal för fransar och naglar. På hantverkssidan har vi väldigt goda förutsättningar i våra lokaler och vår kundkrets. Eleverna har mottagning som uppskattas, både av våra elever och personal men även av externa kunder. Skolan har bra, inarbetade APL-platser där du som elev kommer kunna träna och lära i trygga former.

Skolan har i princip hundra procent behöriga lärare, och de är väldigt engagerade i eleverna och jobbar hårt för att alla elever ska känna sig motiverade så att de kan lyckas med sina studier, oavsett förutsättningar. Lärarkollegiet trivs och stöttar varandra så mycket de kan, vilket smittar av sig på eleverna.

Om du söker en lite mindre skola där du snabbt känner dig hemma och med en ovanligt engagerad personal i skollokaler som är fräscha så är Odengymnasiet något för dig.

 

 

ADRESS 

Odengymnasiet
Instrumentvägen 31, 126 53 HÄGERSTEN

Telefon: 08-400 289 720

Program

Hantverksprogrammet med fördjupning stylist, frisör eller barberare. Du kan välja mellan att antingen enbart gå yrkesprogrammet eller satsa på det högskoleförberedande programmet.

Samhällsvetenskapsprogrammet med fördjupning medier, information och kommunikation eller sam-sam

Teknikprogrammet medie- och informationsteknik eller teknik/teknik

Introduktionsprogrammet