Odengymnasiet

Upptäck Odengymnasiet - ditt nästa steg mot framtiden!

Är du redo för en spännande gymnasieupplevelse där du inte bara är en i mängden utan är en del av en varm och stöttande gemenskap? Skolan ligger i Hägersten, cirka 400 meter från Örnsbergs tunnelbana.

På Odengymnasiet välkomnar vi dig till en atmosfär där du kommer att känna dig hemma från första dagen. Vi erbjuder tre nationella gymnasieprogram varav två är högskoleförberedande och ett yrkesförberedande. För dig som saknar behörighet finns vårt Introduktionsprogram.

Våra engagerade lärare är här för att vägleda dig genom studierna och se till att du når din fulla potential. Varje elev har en egen mentor som finns där för att ge stöd genom hela skolgången.

Hantverksprogrammet
Drömmer du om att bli en del av skönhetsbranschen som frisör, barberare eller makeup-artist? På vårt Hantverksprogram får du inte bara teoretisk kunskap utan också praktisk erfarenhet i vår egen frisörsalong och makeupstudio. Genom 15 veckors praktik och möjligheten att ta emot kunder i vår egen salong, kommer du att vara väl förberedd för arbets-livet. Vi samarbetar med branschens ledande aktörer för att säkra att din utbildning är relevant och att du blir efterfrågad inom ditt yrke.

Samhällsvetenskapsprogrammet
Om du är intresserad av samhället och vill förbereda dig för högre studier inom ett brett spektrum av ämnen, är vårt Samhällsvetenskapsprogram perfekt för dig. Här får du möjlighet att fördjupa dig i ämnen som psykologi, sociologi och moderna språk.

Teknikprogrammet
Är du fascinerad av teknikens värld och drömmer om att studera vidare? Vårt Teknikprogram är högskoleförberedande med bland annat kurser i matematik, fysik och kemi.

På Odengymnasiet är vi här för att hjälpa dig att nå dina mål och skapa en spännande framtid. Kom och utforska möjligheterna hos oss – din resa mot framtiden börjar här!

ADRESS 

Odengymnasiet
Instrumentvägen 31, 126 53 HÄGERSTEN

Telefon: 08-400 289 70

Program

Hantverksprogrammet
- Frisör
- Barberare
- Hår- och makeupstylist

Du kan välja mellan att enbart gå yrkesprogrammet eller det högskoleförberedande programmet.

Samhällsvetenskapsprogrammet
- Medier, information och kommunikation
- Samhällsvetenskap

Teknikprogrammet
- Information- och medieteknik
- Teknikvetenskap

Introduktionsprogram
- Mot samtliga gymnasieprogram