LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg

Dataspel eller apputveckling som yrke
Dataspel är inte längre bara roligt utan det kan också vara ditt yrke. Att bygga spel är dyrt och tar lång tid. Därför söker företagen efter välutbildad personal.

Hos oss på LBS Göteborg kan du börja din väg mot ett jobb i spelbranschen. Du får lära dig alla grunder i spelgrafik eller spelprogrammering och du får bygga spel direkt från årskurs 1. Du får också lära dig hur man ska tänka för att ett spel ska bli bra och hur man jobbar i ett team tillsammans med andra. Vi förbereder dig för vidare studier på de eftergymnasiala skolor som är nästa steg på vägen till branschen.

Göteborg har en stark techindustri och mycket fokus ligger på programmering för smartphones och webb. På LBS App- och webbutveckling läser du Teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik och får möjlighet att arbeta praktiskt med både UX, webb och applikationer.

På LBS Göteborg har vi också en e-sportutbildning. Du får ett träningsprogram och erfarna e-sportscoacher hjälper dig att bli så bra som du kan bli. Det finns också en profilinriktning där du arbetar med event och produktioner relaterade till e-sport - video, streaming, att arrangera LAN m.m.

Alla utbildningar på LBS Göteborg är inriktningar av Estetiska programmet och Teknikprogrammet som ger grundläggande behörighet till högre utbildningar inom yrkeshögskola, högskola och universitet.

På LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg får du en kreativ utbildning tillsammans med engagerade lärare och elever med liknande intresse och mål som du har. Här tycker många elever att det är lätt att få vara sig själv och utveckla sin kreativitet tillsammans med andra. Kanske tillsammans med dig snart?

ADRESS
LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg
Östra Hamngatan 13
411 10 GÖTEBORG

Telefon: 031 – 50 69 63

Program

Estetiska programmet
Estetik och media - E-sport

Estetiska programmet
Bild och formgivning - Spelgrafik

Teknikprogrammet
Design och produktutveckling - Spelutveckling

Teknikprogrammet
Informations- och medieteknik - App- och webbutveckling