IDEMIA Sweden AB

Företaget grundades 1968 som AB ID Kort med uppdraget att tillhandahålla säkra ID-kort och behörighetshandlingar till Sveriges befolkning. Idag heter vi IDEMIA Sweden AB och ingår i en global världsledande koncern inom identitetsförstärkning och -säkring med 15.000 anställda. Vi har produktion i Strängnäs och säljkontor i Kista.
Vår ambition är att möjliggöra en säker och trygg miljö för medborgare och konsumenter i sina dagliga aktiviteter såsom betalningar, identifiering samt tillträde till publika/privata utrymmen, både reella och digitala.

SÄKER IDENTIFIERING
En persons identitet är värdefull. Identiteten tillåter dig, i samhällets ögon, att existera och vara en aktiv del av det. IDEMIA hjälper bl a till i brottsbekämpning genom att tillhandahålla, säkra identitetshandlingar och högteknologiska system med multi-biometri för matchning av DNA, ansikten, finger-/handavtryck, etc.
Med våra innovationer hjälper vi individer, myndigheter, institutioner och företag över hela världen där säkerhet har betydelse.

SÄKRA TRANSAKTIONER
För inte så länge sedan innebar en glömd plånbok att helt enkelt vända om och hämta den. Numera sker våra betalningar i ett komplext digitalt ekonomiskt ekosystem som ständigt utvecklas. I den här världen hjälper IDEMIA finansiella institutioner, fintech-, telekom-, säkerhetsbolag samt myndigheter med verktyg och produkter så att de kan tillhandahålla säkra och smidiga lösningar till sina kunder.

VÅR VÄRLD
I vår bransch jobbar experter på cybersäkerhet, kort- och chipdesign, programmerare och systemutvecklare, tekniker med kunskap i elektronik, mekanik och IT, kvalitetsingenjörer, produktionstekniker etc. Väljer du någon av dessa utbildningsinriktningar så finns det goda möjligheter till jobb efteråt.

I STRÄNGNÄS
Vid servicecentret i Strängnäs har vi flera av de ovan nämnda yrkesgrupperna representerade. I vår produktion har vi dessutom operatörer som tar hand om våra produktionsordrar, kör maskiner och packar produkter manuellt. I allt arbete används datorer och system så datorvana och systemkunskap är viktigt att ha.

KANSKE VILL DU BLI EN AV OSS?
Vår kunniga och engagerade personal är vår viktigaste resurs och vi är alltid intresserade av fler kompetenta medarbetare.
Examensarbete eller praktik under utbildningen?
Vi har flera områden som kan vara intressanta att studera eller prova på.
Sommarjobb, extrajobb? Skicka ditt CV och personliga brev till oss. Se adress nedan.