Stora Enso Pulp AB Skutskär

Har du någon gång tänkt på vad ett träd kan göra?

Världen behöver ett nytt förhållningssätt till material. En för stor del av det vi konsumerar idag tillverkas av icke förnybara material, som till exempel plast. Du kanske inte tror att en plastflaska gör så stor skillnad!? Men man kan bygga ett torn till månen av alla plastflaskor som används under ett år – 25 gånger om!! På Stora Enso är vi övertygade om att allt som idag tillverkas av fossila material kan göras från ett träd imorgon!

Hos oss får du komma med på den spännande resan mot framtidens nya fantastiska material. Tänk dig en vardag där plastflaskor och burkar ersatts av material från träfiber, frigolit och bubbelplast har bytts ut mot träfiber-baserat skum och att bilar är tillverkade av starkt kolfibermaterial som drivs av ett batteri - från träd. Skutskärs Bruk är en del av Stora Enso och vi hjälper våra kunder att bli mer hållbara och leverera produkter som gör gott både för människor och planeten – varje dag. Vi är största producenten av fluffmassa i Europa och vår massa används i många produkter som människor använder dagligen som t ex blöjor, bindor, servetter, dukar, våtservetter och toalett- och hushållspapper.

Skutskärs Bruk är fossilfritt till 99,9 procent men vi nöjer oss inte med det. Vi undersöker nu möjligheten att fånga in och lagra koldioxid och på så sätt bli klimatpositiva.

Vi har många olika yrken på Skutskärs Bruk och därför finns det också många utbildningar som leder till jobb hos oss. En teknisk utbildning är en bra utgångspunkt för många av våra yrken. Hos oss får alla vara sig själv och en del vår gemenskap – tjej eller kille, kort eller lång, ljus- eller mörkhyad, tjej- eller killtjusare, blyg eller lite mer framfusig osv. We all belong here!