Daloc AB

Det finns dörrar och så finns det dörrar med ett syfte.

Vi konstruerade vår första dörr 1942. Redan då med ett viktigt syfte: att stå emot brand. Den målmedvetenheten har varit central för oss genom åren. Varenda dörr vi tillverkar är gjord för att klara de allra tuffaste utmaningarna. De står emot eldsvådor och dödliga brandgaser. De stoppar oväsen och tjuvar. Och de ökar både trivseln och tryggheten överallt där de sitter. I lägenheter och skolor, kanske på just din skola? På hotell och stora arenor. Våra dörrars allra viktigaste syfte är att rädda liv. Det är det som skiljer dem från andra dörrar.

Företaget har ett syfte.
För oss är det här med klassade dörrar inga konstigheter – vi är ju experter. Men för våra kunder är det ofta väldigt komplicerat. Så tillsammans hjälper vi dem att förverkliga sina visioner och mål. Vi utvecklar och tillverkar, offererar och säljer. Allt för att kunderna ska få de dörrar de behöver för att lyckas med sina projekt.

Man kan säga att företagets syfte är:

  • att vara nyfikna och se möjligheter där andra ser hinder, att ständigt utveckla oss själva och våra produkter och göra det bästa för våra kunder. Framåtanda.
  • att skapa en trygg och säker miljö för varandra, för våra kunder och för alla som bor, jobbar och lever bakom våra dörrar. Trygghet.
  • att ta ansvar och agera på ett sätt som är hållbart i dag och i framtiden, att vårda våra relationer och se till att folk trivs. Långsiktighet.

Det här har lagt grunden till vår framgång. Att vi hela tiden tar hänsyn till tre saker när vi jobbar: Framåtanda, trygghet och långsiktighet. Därför är dessa våra värdeord.

Skandinaviens ledande tillverkare
Dörrarna tillverkas i någon av våra fyra fabriker runt om i landet och försäljning sker huvudsakligen från Töreboda. Även om Daloc för länge sedan har vuxit utanför Sveriges gränser är detta fortfarande vår viktigaste marknad. Vår exportsatsning inleddes redan på 1970-talet och idag har vi egna bolag i Danmark, Norge, Nederländerna och Tyskland. Våra viktigaste kunder är byggentreprenörer och andra relevanta målgrupper är arkitekter, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Även du fyller ett syfte
Oavsett i vilken roll du arbetar på Daloc så fyller du ett viktigt syfte. Hos oss kommer du få arbeta med att utveckla, tillverka eller sälja dörrar som i förlängningen räddar liv. För att vi ska kunna bibehålla vårt försprång är vi beroende av ditt engagemang och din kunskap.

Välkommen till Daloc.