Flygteknik på Sandbackaskolan

Välkommen till Arvidsjaur och Sandbackaskolan!

Sandbackaskolan i natursköna Arvidsjaur är en liten gymnasieskola med stark sammanhållning. Vi tror på att ge våra elever ansvar och frihet, där det personliga engagemanget är drivkraften för att utvecklas. Här finns också en mycket god kontakt mellan lärare och elever, vilket skapar en familjär stämning med högt i tak. Många i vår personal har jobbat på skolan under många år, ett tecken på den höga trivseln. Det är inte bara Sandbackaskolan som är en trygg plats, det är också samhället Arvidsjaur. Att bo i Arvidsjaur är ungefär som att bo på ett elevhem, det är enkelt att hitta bostad och med kanske tre minuter till dina klasskamrater och fem minuter till skolan är du aldrig ensam. Här tar vi hand om varandra och Sandbackaskolan ser vi varje elev som en unik individ.

Utbilda dig till flygtekniker
Som den enda gymnasieskolan norr om Uppsala erbjuder Sandbackaskolan från och med hösten 2021 en flygteknikutbildning. Utbildningen har riksintag, vilket innebär att du blir med automatik förstahandsmottagen vid behörig ansökan. Slutförd utbildning ger dig möjlighet att söka arbete inom hela EU. Utbildningen bedrivs delvis på Arvidsjaurs flygplats och delvis på Sandbackaskolan. Utbildningen öppnar upp möjligheter för dig att arbeta både inom försvaret eller inom det civila.

Flyget – en framtidsbransch
Att arbeta inom flygindustrin innebär fantastiska möjligheter. Efter att ha avslutat flygteknikprogrammet kan du börja jobba direkt, och du har hela Europa som arbetsfält. Du kan också läsa vidare och bygga på din utbildning med olika behörigheter och arbeta i hela världen. Då kan du se fram emot en riktigt bra lön, i en spännande bransch som aldrig slutar att utvecklas. Du har helt enkelt chansen att vara med och skapa framtidens luftfarkoster. Vi tror att du som söker till flygteknikprogrammet drivs av ett brinnande engagemang, gillar utmaningar och har ett fokus på kvalitet. Om detta stämmer in på dig så kommer du att stortrivas på flygteknikprogrammet!

ADRESS

Sandbackaskolan
Fiskarvägen 4
933 33 Arvidsjaur

KONTAKT

Fredrik Nilsson, studie- och yrkesvägledare
0960-156 94
fredrik.nilsson@arvidsjaur.se

Nils Bohman, utbildningsledare Flygteknik
070-250 04 22
nils.bohman@arvidsjaur.se

Program

FX – Flygteknik

Övriga program på skolan
NA – Natur
EK – Ekonomi
SA – Samhäll
FT – Fordon och transport
BF – Barn och fritid