Friskolan Nytorp

När du vill jobba med det du älskar

Utbildning på Friskolan Nytorp ger valfrihet. Börja jobba eller plugga vidare - valet är ditt då alla våra program ger goda möjligheter att få arbete direkt efter gymnasiet. Vi varvar teori med praktik så att läsa engelska hos oss kan handla om dina intressen, som t ex. maskiner och djur. Boka gärna ett studiebesök hos oss på Nytorp, det är bästa sättet för att känna av hur skolan verkligen är och uppleva den härliga stämningen!

Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsfordon
Det här är programmet för dig som vill bli maskinförare eller driva eget inom entreprenad. På Nytorp lär du dig att köra flera olika maskiner såsom grävmaskin, hjullastare, grävlastare, dumper och truck. Programmet ger dig grunden som behövs för att bli en skicklig anläggningsmaskinförare och som enda skola i Sverige får du redan under första året börja att köra olika typer av maskiner utöver den teoretiska undervisningen.

Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk
Det här är programmet för dig som vill jobba på en gård eller driva ett eget lantbruk med omväxlande uppgifter i en naturlig miljö. Djurskötsel och växtodling är tillsammans med maskinkunskap basen i utbildningen, men viktigt är också att vara en bra entreprenör och att förstå företagande. Därför har du också entreprenörskap på schemat. På ett lantbruk behöver man kunna köra och sköta flera typer av maskiner och redskap – och i det här programmet får du testa allt från traktorer och skördetröskor till truckar.

Naturbruksprogrammet inriktning naturturism
Vår nya inriktning Naturturism ger dig verktyg att starta eget eller jobba hos andra som driver olika former av naturaktiviteter. Genom vårt breda nätverk av företagare får du möjlighet att prova olika naturäventyr på ett realistiskt sätt. Licenser ges inom olika verksamheter ex motorsågskort, snöskoter, fyrhjuling, vattenskoter, truck, lastmaskin mm.

Elevhemmet
Du som vill plugga hos oss erbjuds även plats på skolans elevhem, se bilder på vår hemsida. Du kommer upptäcka att Nytorp kännetecknas av gemenskap och trivsel. Många Nytorpare vittnar om att här får man både kunskap och vänner för livet!

ADRESS  
Friskolan Nytorp
Kyrkbyn 4900
820 10 ARBRÅ

Telefon: 0278-40080

Program

Bygg och anläggningsprogrammet, BA  - anläggningsfordon
Naturbruksprogrammet, NB - lantbruk, naturturism