Friskolan Nytorp

När du vill jobba med det du älskar

Utbildning på Friskolan Nytorp ger valfrihet. Börja jobba eller plugga vidare - valet är ditt! Alla våra program ger goda möjligheter att få arbete direkt efter gymnasiet. Vi varvar teori med praktik så att läsa engelska hos oss kan handla om dina intressen, som t ex. maskiner och djur. Båda programmen ger möjlighet att läsa kurser för grundläggande högskolebehörighet. Alla elever får självklart en egen dator. Boka gärna ett studiebesök hos oss på Nytorp, det är bästa sättet för att känna av hur skolan verkligen är och uppleva den härliga stämningen!

Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk

Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsfordon
Vi utbildar morgondagens maskinförare. Fokus ligger på grävmaskin, hjullastare och grävlastare. Simulatorer används som en del av utbildningen. Alla elever erbjuds möjlighet att driva UF-företag.
Här får du möjlighet att testa dina idéer i praktiken och prova på hur det är att vara egen företagare. Alla våra utbildningar syftar till att hjälpa dig att utveckla egenskaper och kunskaper som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, oavsett om du vill jobba som anställd eller starta eget efter gymnasiet.

Elevhemmet
Du som vill plugga hos oss erbjuds även plats på skolans elevhem. Kika gärna in på vår hemsida eller facebook för att se bilder från elevhemmet och skolan. Du kommer upptäcka att Nytorp kännetecknas av gemenskap och trivsel. Många Nytorpare vittnar om att här får man både kunskap och vänner för livet!

ADRESS  
Friskolan Nytorp
Kyrkbyn 4900
820 10 ARBRÅ

Telefon: 0278-40080