Himmelstalunds utbildningscentrum

BACKGROUND

Inte så att vi syns - men vi finns överallt

I djungelns mörka vrår göms ingen hemlighet. I havets djup finns inget monster. På Himmelstalundområdet i Norrköping finns en gymnasieskola. Den bästa skolan i Sverige, om du gillar natur, blommor, djur och odling. Gatan du går på, hunden du rastar, blommorna i rabatten, grönsakerna på tallriken, allt runt dig kan du utbilda dig inom hos oss. Dessa näringar efterfrågar personer med ett stort praktiskt kunnande och en stor teoretisk förståelse. Det är inga konstigheter, kom hit som du är. Kompisar finns, roligt kommer du ha och du kommer lära dig massor.

Med avstamp i naturen och alla verksamheter som lever av den har vi en mängd inriktningar. Oavsett om din dröm är att simma med hajar, sköta smådjur, jobba med trädgårdsodling eller om ditt mål är att bli högutbildad forskare så är den grund du får på Himmelstalunds utbildningscentrum ovärderlig.

HUR VET VI DET?
När våra elever tar studenten kan de få sitt drömjobb! De som ändå väljer att plugga vidare pratar gärna om vilken nytta de har av att ha gått på Himmelstalund. De förstår helt enkelt hur allt hänger ihop i verkligheten, inte bara i teorin.

ADRESS
Himmelstalunds utbildningscentrum
Utställningsvägen 28
603 36 NORRKÖPING

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Naturbruksprogrammet
- Anläggningsmaskiner
- Djurpark och tropisk anläggning
- Djursjukvård
- Hund
- Sällskapsdjur och zoohandel
- Trädgård

Introduktionsprogram
Programinriktat val
Yrkesintroduktion

Anpassad gymnasieskola
Programmet för skog, mark och djur
Individuella programmet