Perstorp Tekniska Gymnasium

Jobba direkt efter gymnasiet eller plugga vidare?

Hos oss kan du välja båda delar!

Vår skola är alldeles lagom. Det ger en stark teamkänsla. Hos oss ska alla ha chansen att nå sina mål. På Perstorp Tekniska Gymnasium känner sig eleverna trygga, blir sedda och har stor möjlighet att nå sina mål tack vare hög lärartäthet och tid till extra resurser. 97% av eleverna har sedan skolan startade 1996 gått ut med godkända examensbevis. I skolenkäten som Skolinspektionen genomför varje år i gymnasiets åk 2 svarar 96% av skolans elever att de är nöjda med sin skola, över 80% att de känner sig trygga och 100% att de har studiero på lektionerna. Det är viktiga siffror att titta på när man letar skola.

Praktik på riktigt – i Sverige och utomlands
Praktik och studiebesök, både i Sverige och utomlands, är viktiga delar av utbildningen. Perstorp Tekniska Gymnasium ingår i Teknikcollege och har sedan flera år ett tätt och nära samarbete med flera nationella och internationella företag. Därför kan man säga att anställningen börjar på Perstorp Tekniska Gymnasium där du får din teoretiska kunskap, praktiska grund och kontakterna för framtida sysselsättning.

Framtiden är ljus
Du kan bli vad du vill! Vill du jobba? Vill du plugga? Spar valet till åk 3 på gymnasiet. Du utbildar dig inom yrken som är otroligt eftertraktade med höga ingångslöner. Vill du bli något helt annat? Inga problem, hos oss kan du välja både allmän och särskild behörighet. Valet är ditt!

Adress:

Perstorp Tekniska Gymnasium
284 80 PERSTORP

Telefon: 0435-376 80

Program

EE - El- & energiprogrammet, inriktning automation
IN - Industritekniska programmet, inriktning process