Mälardalens Tekniska Gymnasium

Teknikutbildning med dubbel kompetens för en ny generation

Mälardalens Tekniska Gymnasium är en av Storstockholms mest populära och attraktiva gymnasieskolor. Och tittar man förbi på skolan är det inte svårt att förstå varför.

Hos oss undervisar några av Sveriges bästa lärare inom modern teknik, utveckling och produktion i moderna och toppklassutrustade lokaler.

Undervisningen sker i en verklighetsnära miljö där alla elever är garanterade minst 20 veckor praktik och 12 veckor betalt sommarjobb. Dessutom är alla elever garanterade en visstidsanställning efter studenten på något av Sveriges två största och mest innovativa teknikföretag: AstraZeneca och Scania.

Vi erbjuder en utbildning av högsta kvalitet där praktik och teori varvas. Varannan vecka läser våra elever en yrkeskurs, som t.ex. robotteknik, mekatronik eller datorstyrd produktion för att veckan därpå läsa blandade teorikurser som matematik, engelska och fysik. Detta gör att utbildningen blir varierad och stimulerande och förbereder för både jobb och högre studier.

Alla elever får grundläggande högskolebehörighet med möjlighet att läsa upp till särskild högskolebehörighet.

Vill du komma på öppet hus, tjejkväll, prova-på-dag eller på andra aktiviteter som vi anordnar, så är du välkommen att besöka vår kalender på hemsidan.

ADRESS  
Mälardalens Tekniska Gymnasium
Vagnmakarvägen 3
151 87 SÖDERTÄLJE

Telefon: 08-553 709 01

Program

Vi erbjuder en unik teknikutbildning mot dubbel kompetens – yrkeskompetens med högskolebehörighet upp till särskildbehörighet som bygger på teknikprogrammet TE och industritekniska programmet IN.

Profil

Produktions- och bearbetningsteknik
Underhållsteknik mekanik
Underhållsteknik automation
Design- och Produktionsutveckling