S:t Martins gymnasium

St Martins gymnasium är Sundbyberg stads kommunala gymnasieskola. Vi är en liten skola där eleverna känner sig trygga.

S:t Martins gymnasium
Skolan har nära samarbete med de olika branscherna. Det ger en utbildning som håller hög kvalitet och ständigt är uppdaterad efter branschens krav.

Frisör – Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Stylist – Hantverksprogrammet med inriktning stylist är för dig som vill utveckla din kreativitet och få fördjupade kunskaper inom hårdesign, makeup, manikyr, färg och form, försäljning och service.

Personbil – Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är för dig som är intresserad av teknik, bilar, maskiner och motorer, och som tycker om att använda både huvud och händer för att lösa problem. Nyutbildade personbilsmekaniker är starkt efterfrågade på jobbmarknaden.

Barn och fritid – Barn och fritidsprogrammet är för dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Du får kunskaper om pedagogiskt arbete, möjlighet att utveckla din förmåga att leda, kommunicera, skapa och samarbeta. Du får en bra grund för vidare studier till bland annat lärare, förskollärare, polis eller socionom.

Samhällsvetenskapsprogrammet – med inriktning samhällsvetenskap
På programmet studerar du vad som påverkar och formar oss människor i olika delar av världen och i Sverige. Du studerar demokrati, internationella relationer, etik, genus och hållbar utveckling. Under sista läsåret knyter du ihop dina kunskaper i ett gymnasiearbete där också en APL-period ingår.

Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning samhällsvetenskap med specialpedagogisk profil är för dig som är i behov av en liten grupp. Skoldagen har en tydlig struktur och du får det särskilda stöd som du behöver.

ADRESS

S:t Martins gymnasium
Rissneleden 142
174 57 SUNDBYBERG

Telefon: 08-706 87 72

Program

BF Barn- och fritidsprogrammet
inriktning mot pedagogiskt och socialt arbete

FT Fordons- och transportprogrammet
inriktning personbil

HV Hantverksprogrammet
inriktning frisör

HV Hantverksprogrammet
inriktning hår och makeupstylist

Samhällsvetenskapsprogrammet

Introduktionsprogram IMV, IMY, IMA, IMS.