S:t Martins gymnasium

Utbilda dig till stylist, frisör, barnskötare, bilmekaniker eller samhällsvetare

Om du vill utbilda dig till frisör, stylist, barnskötare, bilmekaniker eller samhällsvetare ska du välja S:t Martins gymnasium i Sundbyberg.

Vi tror på att alla kan lära och vår vision är att alla våra elever ska vilja gå i skolan. Våra lärare är behöriga, har mångårig erfarenhet och hög kompetens inom sina yrkesområden. Du arbetar med verktyg och metoder som du sedan får använda i arbetslivet.

S:t Martins gymnasium
Skolan har nära samarbete med de olika branscherna. Det ger en utbildning som håller hög kvalitet och ständigt är uppdaterad efter branschens krav.
På S:t Martins gymnasiums yrkesförberedande program har du minst 15 veckors praktik. Praktiken i kombination med utbildningens höga kvalitet ger stor chans till jobb efter gymnasiet.

Frisör – Hantverksprogrammet
med inriktning frisör är för dig som har stil och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Stylist – Hantverksprogrammet
med inriktning stylist är för dig som vill utveckla din kreativitet och få fördjupade kunskaper inom hårdesign, make up, manikyr, färg och form, försäljning och service.

Personbil – Fordons- och transportprogrammet
med inriktning personbil är för dig som är intresserad av teknik, bilar, maskiner och motorer, och som tycker om att använda både huvud och händer för att lösa problem. Nyutbildade personbilsmekaniker är starkt efterfrågade på jobbmarknaden.

Barn och fritid – Barn- och fritidsprogrammet
är för dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Du får kunskaper om pedagogiskt arbete, möjlighet att utveckla din förmåga att leda, kommunicera, skapa och samarbeta. Du får en bra grund för vidare studier till bland annat lärare, förskolelärare, polis eller socionom.

Samhällsvetenskapsprogrammet – med inriktning specialpedagogisk profil
är för dig som är i behov av liten grupp. Skoldagen har en tydlig struktur och du får det särskilda stöd som du behöver.

ADRESS

S:t Martins gymnasium
Sundbybergs Stad
172 92 SUNDBYBERG

Telefon: 08-706 87 72

Program

BF Barn- och fritidsprogrammet
inriktning mot pedagogiskt och socialt arbete

FT Fordons- och transportprogrammet
inriktning personbil

HV Hantverksprogrammet
inriktning frisör

HV Hantverksprogrammet
inriktning hår och makeupstylist

Samhällsvetenskapsprogrammet

Introduktionsprogram IMV, IMY, IMA, IMS.