NTI Gymnasiet Uppsala

Framtidens innovationer börjar här!

Vi lever i en uppkopplad värld där skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. På framtidens arbetsmarknad kommer kunskaper inom teknik och digitalisering vara ovärderliga, oavsett vem du är och vilken bransch du söker dig till.

Vår skola är perfekt för dig som vill utmanas och belönas. Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och ligger mitt på Campus Polacksbacken i helt nyrenoverade lokaler. Med ett attraktivt läge i en anrik miljö utbildar vi elever för att leda och navigera i en digitaliserad värld.

Hos oss finns de bästa lärarna med hög kompetens och erfarenhet från såväl högre utbildning som näringslivet. Vi ställer höga krav på arbetsro och målsättningen är glasklar. Du ska nå din fulla potential och alla ska i mål.

NTI Gymnasiet erbjuder framtidssäkrade utbildningar inom tech, science och IT för morgondagens utmaningar. Våra lokaler uppfyller alla pedagogiska behov.
Makerspace är ett innovativt rum med den senaste digitala tekniken. Hos oss får alla elever möjlighet att läsa programmering och entreprenörskap vilket är kunskaper som efterfrågas i hela samhället.

”Sverige har ett stort behov av killar och tjejer som inte bara vet hur man använder modern teknik, utan också känner till tankarna bakom. Det finns en oerhört spännande sida av tekniken som rör etik och förståelse för hela samhället och vart vi är på väg. Kopplingen mellan tekniken och det vardagliga gör vår profil så spännande och jag vill slå ett slag för att våra utbildningar passar för alla, oavsett vilken karriär man väljer”, säger Susanne Stjernberg som är studie- och yrkesvägledare på skolan.

Utveckla dina kunskaper i Makerspace
Makerspace är ett innovativt rum med den senaste tekniken inom teknik. Syftet är att du ska få testa att utföra dina idéer och visioner för att utveckla kunskaper inom teknik, programmering, IT och även i estetiska ämnen – bara fantasin sätter gränser.

NTI Gymnasieingenjör - TE4
Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. Som enda gymnasieskola i regionen erbjuder vi vidareutbildning i form av ett fjärde tekniskt år med inriktning mjukvarudesign. TE4 ger dig värdefull kunskap inom programmering genom studier och praktik och leder till en yrkesexamen med goda möjligheter till jobb.

Besök oss!
Vi är stolta över vår skola och uppmuntrar alla elever att besöka oss inför sitt gymnasieval. Kontakta oss för mer information.

Nyhet!
Vi startar en ytterligare inriktning på teknikprogrammet mot design och produktutveckling.

ADRESS

NTI Gymnasiet Uppsala
Lägerhyddsvägen 2 hus 3
752 37 UPPSALA

Telefon: 018-18 22 70

Program

NTI Teknik – Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling
NTI Teknik – Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik
NTI Musik – Estetiska programmet med inriktning Musik
NTI Samhälle – Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation
NTI Natur – Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap
IT-programmet – El- och energiprogrammet med inriktning Dator och kommunikationsteknik
NTI Gymnasieingenjör – Vidareutbildning i mjukvarudesign i form av ett fjärde tekniskt år