NTI Gymnasiet Uppsala

Framtidens innovationer börjar här!

Vi lever i en uppkopplad värld där skillnaden mellan här och där krymper för varje dag. På framtidens arbetsmarknad kommer kunskaper inom teknik och digitalisering vara ovärderliga, oavsett vem du är och vilken bransch du söker dig till.

Vår skola är perfekt för dig som vill utmanas och utvecklas. Vi har funnits i Uppsala sedan 2002 och ligger mitt på Campus Polacksbacken i helt nyrenoverade lokaler. Med ett attraktivt läge i en anrik miljö utbildar vi elever för att leda och navigera i en digitaliserad värld.

Hos oss finns de bästa lärarna med hög kompetens och erfarenhet från såväl högre utbildning som näringslivet. Vi ställer höga krav på arbetsro och målsättningen är glasklar. Du ska nå din fulla potential och alla ska i mål. Vi erbjuder framtidssäkrade utbildningar inom tech, science och IT för morgondagens utmaningar. Hos oss får alla elever möjlighet att läsa programmering och entreprenörskap vilket är kunskaper som efterfrågas i hela samhället.

En bred gymnasieskola
Vi har många olika program på skolan. Tillsammans bidrar dessa till den härliga NTI-andan som gör att så många trivs hos oss. Det ger oss också möjlighet till att samarbeta över programgränserna i olika projekt. Vi har ett nära samarbete med näringslivet och vi är partnerskola till Uppsala universitet.

Utveckla kunskaper i Makerspace
Makerspace är ett innovativt rum med det senaste inom teknik. Syftet är att du ska få testa att utföra dina idéer och visioner för att utveckla kunskaper inom teknik, programmering, IT och även i estetiska ämnen – bara fantasin sätter gränser.

NTI Gymnasieingenjör - TE4
Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. Som enda gymnasieskola i regionen erbjuder vi vidareutbildning  i form av ett fjärde tekniskt år med inriktning mjukvarudesign. TE4 ger dig värdefull kunskap inom programmering genom studier och praktik och leder till en yrkesexamen med goda möjligheter till jobb.

Green Tech Skills
Entreprenörskap, innovation och grön teknik ingår som viktiga pusselbitar i våra utbildningar. På NTI vet vi att Sverige behöver människor som kan lösa framtidens stora utmaningar. För att vända effekterna av mänsklig aktivitet på miljön använder våra elever sina tekniska kunskaper för att omsätta idéer i handling.

Besök oss!
Vi är stolta över vår skola och uppmuntrar alla elever att besöka oss inför sitt gymnasieval. Kontakta oss för mer information.

ADRESS

NTI Gymnasiet Uppsala
Lägerhyddsvägen 2 hus 3
752 37 UPPSALA

Telefon: 018-18 22 70

Program

NTI Teknik – Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling
NTI Teknik – Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik
NTI Musik – Estetiska programmet med inriktning Musik
NTI Samhälle – Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation
NTI Natur – Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap
IT-programmet – El- och energiprogrammet med inriktning Dator och kommunikationsteknik
NTI Gymnasieingenjör – Vidareutbildning i mjukvarudesign i form av ett fjärde tekniskt år