Väsby Yrkesgymnasium

Välkommen till en skola med ambition

Vi har höga förväntningar på våra elever och oss själva. Målet är att alla elever slutför sina studier efter sitt livs bästa skoltid.

Grundläggande högskolebehörighet är en självklarhet om du vill och om du går en gymnasial lärlingsutbildning kan du söka 1000 kronor mer i månaden i bidrag från CSN.

Det första året läser du en hel del teori för att år två och tre gå lärlingsutbildning vilket innebär minst halva tiden av din utbildning ute på en arbetsplats.

På Väsby Yrkesgymnasium kan du utbilda dig till på VVS- och Fastighetsprogrammet, VVS-montör, fastighetstekniker. Bygg- och Anläggningsprogrammet, träarbetare eller anläggare. El- och Energiprogrammet, installationselektriker. Försäljnings- och Serviceprogrammet, arbete inom försäljning och service.

Hos oss kan du även gå ett introduktionsprogram. Det innebär att du som inte fick med dig samtliga betyg och därmed inte är behörig till gymnasieskolan kan gå introduktionsprogram, lärling, mot det yrke du är intresserad av.

Hösten 2022 startar vi Försäljnings- och serviceprogrammet, en yrkesutbildning som förbereder dig för att gå ut i arbete, starta företag eller studera vidare på högskola efter gymnasiet.

Väsby yrkesgymnasium
Väsby Yrkesgymnasium ligger centralt i kommunhuset i Upplands Väsby bredvid pendeltågsstationen.

Arbetsmiljön präglas av den mindre skolans närhet. Gemenskapen både mellan eleverna själva, och mellan elever och lärare är väldigt god. Som elev hos oss blir du väl förberedd för ditt framtida yrkesliv, oavsett om du börjar arbeta direkt efter studenten eller om du väljer att studera vidare på universitet eller högskola. Vi utgår från att alla kan, vill och kommer lyckas. Vi har tillsammans med våra elever vunnit SM-guld i betongarbete och fått äran att representera Sverige i yrkes-VM. Praktiken i kombination med utbildningens höga kvalitet ger dig som elev stor chans till jobb efter gymnasiet.

Körkort och bärbar dator
Samtliga elever på Väsby Yrkesgymnasium erbjuds ett körkortspaket – 10 körlektioner och Risk1. Förutsättningen är att man som elev har en hög närvaro samt genomför sin planerade utbildning. Körkortspaketet får du under åk 3.

Hos oss disponerar du en egen bärbar dator under din studietid.

ADRESS 

Väsby Yrkesgymnasium
Industrivägen 20B, 194 77 Upplands Väsby

Program

BA – Bygg- och anläggningsprogrammet
Inriktning- Husbyggnad
Inriktning- Anläggning

EE – El- och energiprogrammet
Inriktning- Energiteknik

VF – VVS- och fastighetsprogrammet
Inriktning- VVS
Inriktning- Fastighet